Rengeteget eszem, mégis éhes vagyok, és nem jön semmi tömeg. Elrontok valamit, vagy valami betegség?
Misztikus lény vagy, ennyi... Amúgy azért a légzéssel, izzadással, vizeléssel is vesztesz anyagot, a vizet ne várd már el, hogy benned marad. De... Ha 74 vagy este s utána még X óra és wc, akkor hogy leszel 74 újra? Biztos iszol és úgy. De ha azt se, akkor rossz a mérleged.
Én este mindig több vagyok, mint reggel. Ahhoz nem lenne szabad ennem, hogy ne így legyen. Pedig én nem mérés előtt nagywc-zek.
Tényleg kéne változtatnod valamit s beszámolni az eredményekről, mert érdekes példány vagy :)
Ami a fehérjét illeti, én aztán nem hiszek benne, hogy 3-4 gramm/ttkg kellene. Az oké, hogy sok testépítő sokat visz be, de ez nem jelenti azt, hogy kell is ennyi. Sokan tuti nem özön növényit visznek be, azért az a negyedkiló bab ott van a szeren.
Meg kéne nézni a vegán testépítőket, hogy mit csinálnak.
Azt többször olvastam, hogy valaki 1 g/ttkg fehérjével is fejlődik, s azt is, hogy 2 is kevés, nagy a szórás, ezért is gondolom, hogy a kérdezőnek viszonylag sok kellhet.
Ha egy normál embernek a kötelező minimum kb. 0,8 g/ttkg, az optimális pedig még valamivel fölötte, aktivitástól függően, akkor ne kelljen már testépítéskor 3-4, a napi beépített fehérje elég kevés, az nem indokolja ezt.
Én elégedett vagyok a másfelemmel, amiben a növényi is benne van. Csak még eredményeim nincsenek, mert kezdő vagyok. De az étrendem kalkulátora alapján nem is szabad feljebb mennem aktívan sem. Scylla és Charybdis jut eszembe, ha a ketózó testépítőkre gondolok, bizony. Mi van az ő egyéni jellegzetességeikkel? S aki alig eszik szénhidrátot, annak az agy egyszerűbb, glükózt követelő részét is fehérjéből kell táplálnia...
De kicsit eltértem, bocs. Csak gondoltam, hátha érdekes valakinek.
Erősen kétlem, hogy az összes vega testépítő sok gyümölcsöt eszik, de a vegánokra se tennék kis tétet sem.
Sajna kis kezdőként, aki ki tudja, meddig jut, de nagy sosem lesz, magammal nem tudok példálózni, de vegaként minimális gyümölcsöt eszem (ma még ettem is, 30 gramm málnát), szükség nincs rá, csak finom, viszont interferál a ketogén diétámmal, ráadásul szálkásításkor nekem a nagyon alacsony szénhidrátbevitel jön be, a sima ketogén nem elég. Extrapoláció, az tény, de ebből én azt gondolom, hogy a kismillió vega nem mind eszik sok gyümölcsöt, ha testépít, ha nem. Mi van, ha olyanok, mint sokan, hogy éhesek lesznek a gyümölcstől, ráadásul szálkásításkor viszonylag kevés kalóriából kell gazdálkodniuk? Nem fér be mindenkinek sok gyümölcs, ebben biztos vagyok, annyi mást lehet enni, sokaknak eleve a fehérjebevitel is nehézkes (bár nem értem, miért, de biztos nem szeretik a fehérjedús ételeket, csak a szénhidrátosakat. vagy nem tudom), nem tölthetik ki a keret túl nagy részét cukorral.
No de a kérdezőhöz visszatérve. Mivel a rizs elsősorban szénhidrátforrás, nem igazán aggódom, hogy kevés lenne, egyrészt nem az, másrészt ott a sok zab és millió más, szénhidrátfronton igazán jól áll. A fehérjét pedig nem rizsből kell bevinni még egy vegánnak sem.
Én továbbra is inkább a fehérjét emelném (persze mehet a ch is s meglátjuk, mi van, egyszer csak összejön a súlynövekedés s legalább kiderül, az zsírosodást okoz vagy rendes tömegelést) s (szép magyangol szóval) lecsekkolnám az aminosavak komplettálását. Elvégre fehérjéből azért nincs özön.
Leírtuk mit csinálj. Nem jó az étrended.
Komplex CH (nem fruktóz!) testsúly * 3-6gramm (neked kell belőni)
Fehérje (állati) testsúly * 2gramm
Zsír testsúly * 1 gramm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!