Rengeteget eszem, mégis éhes vagyok, és nem jön semmi tömeg. Elrontok valamit, vagy valami betegség?
Hoppá. Pedig az tényleg nem kevés. Mennyit mozogsz, írtad már? Vagy szuper ektomorf vagy? Bár azt csak tudnád. Hogy érted el a jelen súlyodat, hogyan ettél akkor?
itt már kezd megállni a tudomány. Az éhséget még értem, én is lehet, hogy éhes lennék ilyen ételekkel, nagyon változó, kit mi laktat. De hogy ne fejlődj ennyivel... Mennyire jött ki a fehérje? Mert még az is OK, hogy valaki többletben nem zsírosodik, van olyan típus. De megfelelő edzés és jó étrend mellett izmosodni kell, ha még nem érted el a határaidat.
Lehet, hogy neked több fehérje kell, mint az átlagnak, elvégre ott is van szórás. Lehet, hogy egyszerűen rém gyors az anyagcseréd. S igen, lehet, hogy betegség.
Szerintem ezt így nem fogjuk tudni kideríteni, de nem szokványos az eseted, az biztos. Azért annyira nem is extrém, még nem gondolnék a legrosszabbakra.
A szójatejet dobd el a fenébe.
A rizst emelheted magasabbra.
Jó lenne ha ennél valamennyi húst is, hogy egy kevés teljes értékű fehérje is legyen. Ha pattanásos vagy, akkor a tejsavó fehérjét kerüld.
Amiket jelenleg eszel, azokból max. 160-180 gramm fehérje jön ki, ami nem teljes értékű.
Valaki csak 3g/tskg fehérjével tud tömegelni.
Ha húst nem is eszel, napi 2-3 tojást simán ehetnél.
Egyébként lehet, hogy kevés a fehérje. Gondolj bele, hogy általánosságban állati fehérjéből számolunk 1,5.2 grammot tskg-ként és ehhez jön hozzá még a növényi fehérje, amit nem is számolunk. Így is baromi nehezen jön fel izomtömeg naturalként, te pedig alapból kihúztál 2g tskg-nyi fehérjét az étrendedből egy átlag testépítőhöz képest is. Értem, hogyha összeadjuk akkor lehet, hogy elég. De a húsevő testépítők ha összeadnák, akkor lehet, hogy 3-4g tskg fehérje is összejönne a végére.
Ez simán lehet ok.
De lehet, hogy túl gyors az anyagcseréd. Ezt nem tudhatjuk, neked kell kikísérletezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!