Tömegnövelős kajákhoz hol tudnék recepteket keresni?
Unom már a natúr rizst, sült csirkemellel, valahogy fel szeretném dobni. De sajnos nem tudok még jól főzni. 25 éves srác vagyok, egyedül élek, szal gondolhatjátok, nehéz a dolgom :D
Szükségem lenne 1-2 egyszerű de nagyszerű kajára, amivel el tudok inulni
ja és még annyit kérdeznék, hogy hogyan készítsem el a kajákat úgy, hogy tudjam, mikor mennyi tápanyagot vittem be?
Itt van pl ez a recept, viszonylag egyszerű, de honnan tudjam, hogy ha megeszem a tál 1/5-ét, akkor mennyi fehérjét, ch-t, stb-t vittem be? :S
www.kaloriabazis.hu
Tudsz felvinni saját ételeket, saját recepteket, súly megadásával, később csak ki kell választanod, és minden adatot számol.
Elég sok mindent át kell állítani. Alapból a makrókkal százalékosan számol, de be lehet állítani egyénire.
Ami nagyon fontos: vannak, akik rossz adatokat töltenek fel! Csak azzal számolj, ami sárga! Ezek vagy hitelesítettek, vagy te töltötted fel őket.
Ne ragadj le a csirkemell, rizsnél! Ehetsz bármilyen sovány húst, sajtot, túrót, tojást. Zöldséget bármit (na jó, én krumplit nem eszek).
Ch források: zab, köles, hajdina, bulgur, teljes kiőrlésű kenyér, durum tészta, maglisztek.
Ami nálam játszik:
Fehérje: csirke, pulyka, halak, ló, tojás, túró, proteinpor.
Ch: rizs, zab, köles, bulgur, zabkorpa, pufirizs, tk tészta, tk kenyér, édesburgonya, zöldségek.
Zsír: olajok, olajos magvak.
Akkor a lehetőségek tárháza, hogy megunhatatlan. Tegnap: tojásos rizs, saláta, mellé még csirkemell, hétvégén teljes kiörlésű tészta, dió, proteinpor, kis mák, túró segítségével rakott tészta, évek óta alig megy csirke-rizs, finom, de tiszta kaják kellenek.
Például alapanyagnak veszel 500g csirkét és 200g krumplit, megcsinálod valamilyen recept szerint és ez lesz az egész napi kajád. Elosztod kb 3-4-5 részre (vagy amennyire akarod) és jól lesz. Az egész napi bevitel számít.
A kalóriabázis jó oldal, igen.
Egyszerű étel pl. az én egyik kedvencem: tonhalas tészta. Simán kifőzöd a durum tésztát, majd leöntöd a hallal, és kész. De tehetsz rá paradicsomot is, sajtot, fűszereket stb.
A másik, amit minden második héten elkészítek: hawaii csirkemell rizzsel. Kicsit lesütöm a csirkét, majd tepsiben sütöm a sütőben kb. 20 percet az ananászkarikákkal, végül rá a sajt, még pár perc, és meg is van. Míg sül, kifőzöm a rizst.
Sütőzacskóban is finom lesz a csirke. Tudom, hogy unod, de ha másképp van elkészítve, mindjárt másabb az íze. Dobsz kis hagymát, fokhagymát mellé a zacskóba, variálhatsz a fűszerekkel, mehet mellé kis kókuszzsír is akár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!