Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Vállprobléma? Nincs több...

Musclemore kérdése:

Vállprobléma? Nincs több ötletem. Valaki aki volt hasonlóban, vagy tényleg ért hozzá.

Figyelt kérdés

Nagyjából decemberben jelentkezett a vállprobléma először (komolyabban) éreztem, hogy ez már nem csak beledolgozik a nyomásokba, hanem ez már az ízület/inak-nak valami sérülés(mert mellgyakorlatoknál szokott lenni ez, válledzésnél nem szarakszik)

Kihagytam 1hetet, majd elkezdtem tornáztatni 1hetet heti3x majd kipróbáltam egy ilyen ízületkímélőbb gépet (1xri alkalom) és egész jó volt, nem fájt.

Majd visszamentem az eredeti terembe edzeni (egyelőre átmozgatni a vállamat) de éreztem, hogy nincs rendben...(fájdalom)

Úgy döntöttem kihagyom a váll, mell és hát edzéseket 1-2hétig, majd ez az 1-2hét után volt egy teljes kihagyásom(3hét, egyéb ok) gondoltam majd utána jó lesz úgyis. Na ekkor termet váltottam (ahol ilyen ízületkímélőbb gépek vannak) gondoltam már jó lesz teljesen. Elkezdtem átmozgatni(nagyon óvatosan a vállat, egyelőre nyomások nélkül) de még mindig fáj(enyhén, de érzem, hogy ez így nem kéne erőltetni, nem is teszem) szóval nagyon kevés gyakorlattal edzem mellet, vállat.De ez így nem állapot.

Elől fáj, de pl hátsóvállazásnál pech-dech gépen az a mozdulat is fájdalmas (elsővállnál)

Azt hittem, hogy begyulladt a rotátorköpeny, pihentem vele 3hetet majd lazán kezdtem edzeni, tornáztatni de nem jött rendbe, szóval nem tudom...

Most reumatológushoz igyekszem, de még nincs időpontom és kitudja mikorra adnak...

Nagyon el vagyok keseredve, mert az h 16évesen már szétbasztam magam az röhej...(mindenre amire csak tudtam figyeltem, és nem tudom felfogni hogyan sikerült ez...bemelegítés, 599992 vállmelegítés melledzés előtt is meg nyakmögé nem húztam, nem nyomtam, nem bohóckodtam nagysúllyal soha...)

Ha valaki tudna segíteni akármilyen formában, azt nagyon megköszönném. :)

2016. febr. 25. 18:51
 1/6 anonim ***** válasza:
Orvos, esetleg Karest keresd meg (Bodybuilderen edzőválaszolban van elérhetősége).
2016. febr. 25. 19:29
 2/6 anonim ***** válasza:
Kenjed, pihentesd és orvos. Ízületvédőt gondolom szedsz. Fekvenyomást szerintem hanyagold egy ideig. Tárogatástól jelentkezhetne még szerintem meg gépen tárogatástól. Némelyik géppel nem a legjobb ezt a gyakorlatot csinálni.
2016. febr. 25. 21:20
 3/6 anonim ***** válasza:
Lehetséges,hogy befagyott váll(adhesive capsulitis)szindrómád van.Nem lehet megelőzni sem bemelegítéssel,sem helyes végrehajtással.Ha begyullad,begyullad és kész.Azt tudom javasolni,vegyél vissza a súlyból,és minden nap csinálj páros karral vállkörzéseket.Kezed a válladra rakod,és úgy nyomod.Ha nem csökken/múlik el a fájdalom,menj kevesebbszer edzeni.Ha ez sem segít,ortopédiára,vagy reumatológiára menj el.
2016. febr. 25. 21:20
 4/6 anonim ***** válasza:

Rotátor részleges szakadás vagy arthritis lehet. Végrehajtásod nem volt jó, ez biztos. Magától nem történik ilyen.

A nyakmögé húzás,nyomás teljesen jó gyakorlatok. Az embereknek nincsen meg hozzá a mobilitása, meg stabilitása hogy végezze őket.

2016. febr. 25. 23:31
 5/6 A kérdező kommentje:

Ahogy visszaemlékszem olyan hibát elkövethettem, hogy mellrőlnyomásnál nagyon leengedhettem a súlyt.

Kb normál állapotba aztán onnan nyomhattam, mert próbáltam teljes mozgástartományban végezni a gyakorlatot, mert le van maradva az elsőváll, kb azóta fáj, szóval lehetséges.

Köszönöm

2016. febr. 27. 02:02
 6/6 A kérdező kommentje:

Sziasztok. Gondoltam leírom hátha segít valakinek:

Az volt a baj, hogy a mélyizmok(amik főként a stabilitásra, kitartásokra felelősek) gyengék voltak, a gyors izom rostok beelőzték bőven. Ezert begyulladt könnyen.

Megoldás: nagyon figyelni a lassú negativra(egy ideig unottan lassúra) csúcsosszeguzodas kitartani (itt is első hetekben kb 3sec min) meg 1-2 sajat súlyos tartó gyakorlat edzés végére.(attól függ mennyire fajnak a mozdulatok.Gyakorlatok megvalogatása, és ami icipicit kellemetlen az még mehet, nagyon óvatosan, de ami konkrétan fáj azt egyelőre hanyagolás

2016. ápr. 6. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!