Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Naturálon miért jobb a telje...

Naturálon miért jobb a telje testes edzés az osztottól?

Figyelt kérdés
2016. febr. 18. 12:25
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem egyikről sem lehet határozottan kijelenteni, hogy jobb lenne a másiknál.

A különbség csak abban rejlik, hogy más gyakorisággal, más intenzitással dolgoztatod meg az egyes izomcsoportokat.

Amíg teljes testes edzésem volt, egy izomcsoportra ment heti 3x1-2 gyakorlat, 3-3 sorozattal. Tehát izomcsoportonként hetente 9-18 sorozat.

Most 6 naponta megy izomcsoportonként 3-4 gyakorlat (kivéve láb, az intenzívebb) 4-4 sorozattal, tehát 12-16 sorozat. Kb. ugyanott vagyok.

Csak mindenkinek más jön be, mindenkinek más fér bele az idejébe. Én megszerettem az osztottat is, rendesen megdolgozva érzem az izmokat, de nekem bejött ugyanígy a teljes testes is. Csak az nem igazán fér bele az időmbe...

2016. febr. 18. 12:36
 2/6 anonim ***** válasza:
Ez nem ilyen egyszerű. Ezen kívül sok másik felosztás is van. Az a probléma az izmok szerinti felosztással hogy ez nagyon alacsony frekvencia, sok gyakran felesleges kiegészítő gyakorlattal, és a heti 1 edzéshez vagy túl alacsony mértékü a kimerülés vagy túl magas.(id. DOMS)
2016. febr. 18. 13:12
 3/6 anonim ***** válasza:
Ki mondta hogy jobb? Koxal is lehet teljes testet edzeni, kinek mi tetszik.
2016. febr. 18. 15:20
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy jobb. Én például hiányoltam a teljes testes edzésem után azt az igazi remegő, szétégetett, fájó, görcsölő izomzatot, ami miatt délután egész nap csak fetrengsz az ágyban...amit egy osztott edzéssel el tudsz érni.

Nekem nem jött be, másnak meg igen.

2016. febr. 18. 15:34
 5/6 anonim ***** válasza:
Mer a sitten csak fekpad volt.
2016. febr. 18. 20:08
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem nem jobb. Nem naturálban pedig még annyira sem jó.
2016. febr. 19. 05:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!