Milyen diétát tudnátok nekem ajánlani?
Egyszer már feltettem ezt a kérdést, de most mindent leírok magamról részletesen. 17 éves vagyok, 170 cm magas és 72 kg. Heti ötször járok konditerembe, és minden edzésen legalább 20 percet futok közepes tempóba (leírom az edzéstervemet is). A célom, hogy legalább 65 kg-ra lefogyjak. Nem eszem zöldséget, zabpelyhet csak tejjel szeretem (egyszerűen zabpehely+tej), edzések után mindig iszok fehérjeport. Kóstoltam tonhalkonzervet is, de nem ízlik. Nem szeretnék olyat enni ami úgymond nehezemre esik, mert nem szeretem.
Iskolába járok, ezért nem tudok napi kétszer-háromszor csirkemellet enni rizzsel. Olyan ételekre illetve diétás étrendre lennék kíváncsi, amit be is tudok tartani.
Edzéstervem: (vázlatosan)
>>hétfő:
-15 perc futás
-lábazás
-15 perc futás
>>kedd:
-20 perc futás
-bicepsz, tricepsz
>>szerda:
-40 perc futás
>>csütörtök: PIHENŐNAP
>>péntek:
-20 perc futás
-váll, mell, hát gyakorlatok
>>szombat:
-20 perc futás
-bicepsz, tricepsz
>>vasárnap: PIHENŐNAP
ui.: Nem gond, ha minden nap ugyan azokat kell ennem, csak ne legyen rossz ízű számomra, illetve be tudjam szerezni.
"Iskolába járok, ezért nem tudok napi kétszer-háromszor csirkemellet enni rizzsel."
Nem igazán értem, miért...
Zöldség nélkül jó étrend? Ehhez nem értek, remélem, más igen. Nekem alap a zöldség, csak azt tudom, hogy nem szükséges az egészséghez, ha az ember minden szükséges tápanyagot bevisz másból. De az ilyen étrendek mibenlétéről (a zerocarb étrenden kívül) semmit nem tudok.
Tejet nem érdemes inni. Ha a zab máshogy nem megy, ne egyél zabot és kész.
A csirke+rizs és a 2 elemhez közel álló egyéb ételek elég könnyen adódnak, ezzel mi a gond? Iskolába elviszed, megeszed, ahogy sok más ember is (de a munkahelyek se annyira mások, ráadásul nem minden munkahelyen lehet gyakran szünetet tartani).
3-4gramm*testtömeg szénhidrát, 2gramm*testtömeg fehérje, 1gramm*testtömeg zsír, lehetőleg 1/3-ad része minimum zelítetlen zsír...
Abból rakod össze amiből csak akarod... Mi nem tudjuk kiszopni a kisujjunkból, hogy te mit tudsz enni...
Zöldségek nélkül meg tönkreteszed az emésztő rendszeredet hosszútávon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!