Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A súlyzós edzés helyettesíti...

A súlyzós edzés helyettesíti a sportot?

Figyelt kérdés
Nagyon sovány vagyok 17 éves fiú 180cm.Tavaly júliusban kezdtem a kondizást,heti 4-5 alkalommal 45 perc súlyzós edzés.Konkrét gyakorlatokat nem néztem,de próbáltam minden testtájamat erősíteni.Július óta óta 45kg-ról 51-re híztam ami még látszik is és nagyon örülök neki,viszont az orvos azt mondta mindeképp sportolnom kell valamit mert még mindig rossz állapotban vagyok.Szerintetek az ilyen ütemben haladás megfelel,egyáltalán sportnak számít? vagy keresni kéne mellé mást is?Köszi
2016. febr. 6. 08:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
29%
A testépítés ki szerint nem sport? Miért ne lenne az?
2016. febr. 6. 13:39
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Rengeteg ember nem gondolja sportnak. Sokat beszélgettem már erről emberekkel, ilyen magyarázatot kapok, hogy az csak egy kényszer tevékenység, lemész es letudod gyorsba az egészet mint a szarást. Nyilván magukból indulnak ki. Másik érvelés az szokott lenni, hogy mivel effektíve ha csak edzel nincs versenyhelyzet és szerintük csak az sport ha emberek egymás ellen küzdenek. Tehát ha egyedül én 300kg felhúzok épp az nem sport, de egy gyíkkal azon versenyzünk ki tud többet fekve belenyomni 60kg-ba akkor már sport lesz hirtelem. Agyrém az emberek gondolkodása
2016. febr. 6. 14:19
 13/13 anonim ***** válasza:
Az nem sport, de a horgászat az, de ha én futok napi 1 órát, az sem sport ezek szerint mert nem küzdök senkivel.
2016. febr. 6. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!