Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Nemrég kezdtem sportolni....

Nemrég kezdtem sportolni. Edzés után milyen fehérjeporból és hogyan csináljak shake-et?

Figyelt kérdés

Vettem egy shakert: [link]

Hogyan csináljak shaket? (Miből mennyit tegyek bele mielőtt felrázom?) Ne oltsatok, nemrég (pár hónapja) kezdtem normálisabban sportolni. Még új vagyok.

2016. jan. 31. 09:05
 1/8 anonim ***** válasza:
Víz+ a neked kellő fehérjemennyiség (0,5 g/ttkg fehérje, ha pl 80 kg vagy, akkor kb 50 gramm fehérjepor, mert annyiban van 40 g fehérje). Mellé 2-5 deci víz, ahogy neked bejön sűrűségre, de ihatod egy literrel is, teljesen mindegy. Összerázod és kész.
2016. jan. 31. 09:20
 2/8 Cortez70 ***** válasza:
2-3 deci víz (de tökmindegy) és kb 30-40g fehérje. Összerázod és mehet az arcba. Nem bonyolult.:)
2016. jan. 31. 09:24
 3/8 A kérdező kommentje:
A Fonyó Élettan könyv szerint pl az ideális (sportolók esetében is) 1 g fehérje / testtömeg kg.
2016. jan. 31. 09:35
 4/8 A kérdező kommentje:
Tudnátok termékeket linkelni? Nem tudom, melyik a nekem való. Rengeteg féle fehérjepor van, és nem tudom, mi a különbség.
2016. jan. 31. 09:36
 5/8 vfrtom ***** válasza:
Az általad linkelt oldalon nagyon sok minden la van írva. Ott nézelődj.
2016. jan. 31. 09:45
 6/8 Cortez70 ***** válasza:

Az napi bevitel átlagembereknek az 1g x ttkg, testépítéshez inkább a napi kb 2g x ttkg fehérje legyen meg. Természetesen ennek kevesebb, mint a fele legyen porból. Tehát kellene hús, tojás, túró, stb is.

Tehát nem egy turmixban kell lenni 1g x ttkg fehérjének, sem 2g x ttkg-nak. Edzés után is elég 0,5g x ttkg fehérje, utána 1 órán belül mehet egy teljes étkezés, amiben szinté van 30-40g fehérje. Így már érthetőbb?

Ezek jók: MHN wheyprotein, Stillmass proteinjei, Myprotein impact. Ezek drágábbak, de jók: Scitec 100% whey professional, Biotech nitro pure whey, Ntrend Whey core 100, stb. Van 600 cég.

2016. jan. 31. 09:45
 7/8 A kérdező kommentje:
Igen, köszönöm. Ezt még én is megértettem a csökkent értelmi képességeimmel. Nem leolteni akartam senkit, csak megjegyeztem, hogy egy szakkönyv mit ír erről. Ennyi.
2016. jan. 31. 09:54
 8/8 Cortez70 ***** válasza:
De a könyv sem azt írta gondolom, hogy egy ivásra menjen az 1g x ttkg. :) Egy 80 kilós embernek nem kell 80g fehérje a turmixba.
2016. jan. 31. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!