Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Igaz, hogy nem egészséges a...

Igaz, hogy nem egészséges a protein shake? 18 alatt is lehet inni?

Figyelt kérdés

SZüleim szerint egészségtelen, mert tele van mesterséges anyagokkal. Szerintük 18 év alatt nem is kéne olyat innom.

Elkezdtem egy kicsit a testépítéssel foglalkozni. És csomó helyen olvastam róla, de nem tudom mit tegyek..

16/L

2015. aug. 21. 12:31
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem.
2015. aug. 21. 12:33
 2/9 anonim ***** válasza:
88%

A tejsavó ami lecsöpög amikor alvasztják a tejet, abból szűrővel elkülönítik a vizet meg a tejcukrot és marad a tejsavófehérje. Ezt ízesítik aromákkal, kakaóporral, szőlőcukorral, édesítőszerrel stb.

Feldolgozott élelmiszer, nem káros, viszont szükséged nincsen rá.

2015. aug. 21. 12:38
 3/9 anonim ***** válasza:
53%

Alapvetően minden olyan dologra igaz, amit a szervezetbe viszel táplálkozással: ha nem viszed túlzásba/nem léped át az ajánlott mennyiséget, akkor nem árt. Függetlenül attól, amit a testépítő oldalakon magyaráznak, mert szerintük egy edzőterembe járó embernek már lassan mini laborral kellene járnia éjjel-nappal. Az igazság az, hogy nem tudod kikerülni a "mesterséges anyagokat". Nem tudom otthon anyukád mit kever pl. a süteménybe, vagy honnan veszi a csirkét, de majd egyszer ha lesz időd nézegess utána, hogy min mennek át a mai lisztek, vagy mivel pumpálják a boltba szánt csirkéket. És mutasd majd meg neki.

Ezekre a dolgokra akkora hangsúlyt helyeznek már (itt arra gondolok, hogy nyomogatják a bélyeget, hogy ez vagy az egészségtelen), hogy felmerül a hátsó szándék, mert kib.... jó üzlet étkezési tanácsokat adni, lapokat írni, étrendkiegészítőket árulni. Nem mondom, hogy minden sz@rt meg kell enni, de nem is kell kiborítani a hűtőt otthon.

A lényegre térve: Nem egészségtelen a protein shake, ha megbízható gyártótól (Scitec, Biotech) veszed. De elárulok egy titkot: ezeket az étrendkiegészítőket a forgalomba hozatal előtt a kutya nem ellenőrzi. Mivel nem gyógyszer. A hatóság szúrópróba szerűen nézi őket, vagy akkor ha probléma van vele. Jó, nyilván nem a protein porokkal lehet probléma, mert ott sok mindent ""nem lehet elbaxni"" , de tudok neked mondani olyan terméket a piacról (megbízható gyártó), ami amellett, hogy már megközelíti az anabolikus szteroidok hatását és bizonyos embereknél elég zavaró mellékhatásokat vált ki. És ki tudja még miket..., mert ugye ezeket nem engedélyezik sose. Amikor a termék hirdetésében ilyet látsz pl. "még egyetlen országban sem tiltották be" , akkor azt messziről kerüld. Persze csak, ha nem akarsz profi lenni, de akkor meg úgyis a szteroidok kellenek, nem ezek.

Ennek ellenére, szerintem 16 évesen semmi szükség még étrendkiegészítőre, nem tudom milyen a súlyod, de mondjuk 50 kg-al számolva, a napi 90-100 gr fehérje bevitele nem lehetetlen porok nélkül... De, hogy megnyugodj: nem egészségtelene a protein shake.

Bocs, hogy ennyit írtam, de majd pár builderes úgyis jön és leírja, hogy a világ legegészségesebb cuccai a táplálékkiegészítők, veszélytelenek, gondoltam előre is, árnyalom egy kicsit a képet.

2015. aug. 21. 12:50
 4/9 anonim ***** válasza:

Persze, hogy szabad fogyasztani 18 alatt, feldolgozott élelmiszer, ahogy békakrokk is írta.

Illetve szükséged tényleg nincs rá, inkább csak könnyítés, mintsem szükséglet.

Nem ismerem a "paramétereidet" de biztos vagyok benne, hogy szilárd kajából is fedezni tudod a kívánt fehérje mennyiséget.

Ami viszont a fehérje kiegészítők mellett áll, hogy marha jó dolgokat lehet belőlük csinálni (protein pancake, fehérjés madártej, stb) amik egészségesebbek mint a hagyományos verziók és sokkal élvezetesebbé teszik ezt az életformát.

Ne érts félre, lehet a régi jó nagyi recepteket fogyasztani, néha belefér, nem lesz tőle bajod :)

2015. aug. 21. 12:58
 5/9 anonim ***** válasza:
84%
Nincs olyan meghatározás kémiailag hogy mesterséges. Szerves meg szervetlen van.
2015. aug. 21. 13:01
 6/9 anonim ***** válasza:

Nálunk a nagymamám és a 11 éves keresztlányom is issza a tejsavó fehérje shake-et.

Semmi bajuk, sőt, mivel nem nagyon esznek más fehérjét, így nekik ez létfontosságú.

2015. aug. 21. 13:13
 7/9 anonim ***** válasza:
Bajod nem lesz tőle, ha megtalálod a neked valót, viszont egyáltalán semmi szükséged nincsen rá, és nem éri meg.
2015. aug. 21. 14:59
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Maradok a túrónál és a csirkénél :)
2015. aug. 21. 16:41
 9/9 anonim ***** válasza:
Szüleid maguk bevizsgálták hogy így tuják hogy mit tartalmaz?
2015. aug. 22. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!