Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mi a helyes levegő vétel...

Mi a helyes levegő vétel edzés közben?

Figyelt kérdés
2016. jan. 24. 14:43
1 2
 1/17 Sunshinedoll ***** válasza:
52%
Súlyzós vagy saját testsúlyos edzésnél? Akkor fújod ki a levegőt, amikor az izmod dolgozik. Guggolásnál pl akkor, amikor jössz fel, felhúzásnál akkor, mikor húzod fel, fekvőtámasznál akkor,amikor nyomod ki magad stb. Nyugodtan fújd ki szájon, akár sziszeghetsz is közben.
2016. jan. 24. 14:50
 2/17 anonim ***** válasza:
2016. jan. 24. 14:52
 3/17 anonim ***** válasza:
Magadtól is rá fogsz jönni, mert ellentétesen nem tudsz levegőt venni, mint kellene, mert megfulladsz, és nem is tudod rendesen csinálni az adott gyakorlatot.
2016. jan. 24. 14:54
 4/17 A kérdező kommentje:

Súlyzós edzésnél!

Kőszi az eddigi válaszokat!

2016. jan. 24. 14:56
 5/17 A kérdező kommentje:
Szóval minig minden gyakorlatnál erő kifejtéskor kell kifújni a levegőt?
2016. jan. 24. 14:58
 6/17 *Glissade* ***** válasza:
87%

Én még ezen soha nem gondolkoztam! Veszem a levegőt folyamatosan orron be, orron ki.

Ha ez kevés, akkor kicsit "lopom" a levegőt szájon át.

2016. jan. 24. 15:00
 7/17 Cortez70 ***** válasza:
Az oldalemelés a kivétel. Emeléskor szívod be. De nem kell figyelni rá.
2016. jan. 24. 15:02
 8/17 anonim ***** válasza:
68%
Általában a pozitív szakaszon kell kifújni a levegőt, de lábtolónál pont fordítva célszerűbb. Amikor engeded magadra a súlyt és egyre jobban összenyom elég nehéz teleszívni a tüdőd. Én ilyenkor szoktak kifújni és amikor tolom ki a súlyt akkor szívom magam tele.
2016. jan. 24. 15:03
 9/17 anonim ***** válasza:
65%
Orditani kell edzes kozben es akkor megoldodik magatol nem kell gondolkodni rajta.
2016. jan. 24. 15:04
 10/17 anonim ***** válasza:
Én oldalemelésnél is ugyanúgy légzem, mint a többinél. Erőkifejtésnél kifúj. Elvileg annál a gyakorlatnál és csukjázásnál egyénfüggő, amúgy mindíg erőkifejtésnél fújsz ki.
2016. jan. 24. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!