Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miben mennyi rost és mennyibe...

Miben mennyi rost és mennyibe kerül?

Figyelt kérdés
Arra vagyok kíváncsi,hogy a GYK népe milyen zöldségeket eszik?!Árat és rost tartalmat is írjatok/100g..Előre is köszi. :)
2016. jan. 23. 23:16
 1/7 anonim ***** válasza:

A zöldségekben nem olyan sok a rost, de valamit érnek, ha az ember sokat eszik némelyikből, persze. A karalábé jól áll (ipari karalábé a fehérvári piacon 120ft/kg, rost kb. 4 g/100g, de persze minden táblázat mást ír és nyilván szóródik is, a zöldségek már csak ilyenek), de én a karfiolt szeretem inkább. De minden nem túl drága s nem túl szénhidrátdús zöldség szerepel nálam, főleg a szezonálisak.

A rostbevitelem nagyobb részét inkább az olajos magvak adják, pl. len... nem tudom, valahol 500ft/kg körül van, 27,7g/100g rosttal (bár ez nem zöldség, azért gondoltam, leírom). A többiek ennyire nem pengék, de azért azokban is jócskán van. Sőt a kakaóban is, de azt a legtöbben bizonyára nem eszik dekaszámra napi szinten. Én igen.

Van útifűmaghéjam is, talán 5500/kg és szinte csupa rost, de extra ritkán használom s nem rostbevitel céljából, arra sosem figyelek, nekem úgyis megvan, amennyi kell.

2016. jan. 23. 23:38
 2/7 A kérdező kommentje:
Hm,értem.. :)
2016. jan. 23. 23:41
 3/7 anonim ***** válasza:

Általában ezeket használom köretnek:

- Brokkoli. Élő, egy fej (kb. fél kg) 250 Ft. Néha karfiol megy mellé.

- Káposzta. Vörös + fehér felaprítva és még egy kis póré hagyma mellé. Kg-ja olyan 150 körüli, nagyon olcsó, de cserébe legalább jól telít és finom is.

- Görög saláta. Uborka + paradicsom + paprika és még néha mozarella sajt is megy, meg hagyma. Ez a kedvencem, nagyon finom, csak sokáig tart elkészíteni.

- Valami saláta mix a Lidl-ből. 200 Ft körüli 150 - 200 g, de nem kell sokat rakni a rizs mellé. Néha sárga címkéset veszek féláron.

- Néha mirelit, de ez nagyon ritka.

Rosttartalomról fingom nincs, kikeresni nincs kedvem.

2016. jan. 24. 00:03
 4/7 anonim ***** válasza:

1-es:

Nem túl jó ötlet nagy mennyiségben lenmagot fogyasztani, pont a magas rosttartalma miatt gyakorlatilag emészthetetlen és könnyen megakad a bélredőkben, hosszú távon gyulladásokat okozhat, extrém esetben akár rákot is.

A lenmag egészségügyi szempontból nem egyenlő a lenmagolajjal, ráadásul a már korábban említett "emészthetetlensége" miatt a telítetlen zsír szükséglet fedezésére is alkalmatlan.

2016. jan. 24. 00:39
 5/7 anonim ***** válasza:
Árakat nem tudok, mert azt veszem, és ott ami a legolcsóbb. Brokkoli, uborka, saláta... nem válogatok, ami akciós, leértékelt jöhet.
2016. jan. 24. 06:37
 6/7 anonim ***** válasza:
Én nyomok parit , ubit, brokkolit, karfiol, paprika. Így saccra tolom a zöldségeket azokat nem számolom.
2016. jan. 24. 08:52
 7/7 anonim ***** válasza:
Paradicsom, uborka, paprika, hagyma, cékla, káposzta. Nyáron eszek több zöldséget. Rosttartalmáról fingom sincs, nem nézem.
2016. jan. 24. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!