Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Alvás közben hogy pihennek az...

Alvás közben hogy pihennek az izmok?

Figyelt kérdés

Szóval az van, hogy ha elalszom, akkor az agyam segítségével regenerálódnak az izmok?

Akkor nem regenerálódnak, ha csak pihenek és nem mozdulok semmit?:D

Hülyén gondolom tudom, de valaki eltudná nekem magyarázni, hogy pontosan mi is történik az izmokkal alvás közben?:D

Köszi!:)

2016. jan. 23. 18:35
 1/6 anonim ***** válasza:
80%

Alvás közben megváltozik a hormontermelésed, ilyenkor sokkal gyorsabbak a gyógyulási folyamatok.

Ha hülyeséget írtam, majd kijavítanak.

2016. jan. 23. 18:45
 2/6 Kenzo Tenma ***** válasza:
100%
Napközben is regenerálódsz, de az alvás ideje alatt a legaktívabb a sejtépítés.
2016. jan. 23. 18:46
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Akkor megemelkedik több regenerációért felelős hormon kiválasztása.
2016. jan. 23. 18:58
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Mint ahogy elottem is leirtak.

Kepzeld el az egeszet a kovetkezokeppen:(megfelelo kaja mellett)

Edzes alatt mikroszakadasok keletkeznek.(kicsi repedesek)

napkozben kicsi kekpolos munkas emberek probaljak feherjekkel befalazni a szakadasokat,de ez eleg lassan meg.ejszaka olyan szinten megvaltozik a hormontermelesed,hogy 1 kilo izom nem 10 munkas jut,hanem 1000.

Remelem eleg erthetore sikerult,es nem irtam tul nagy hulyeseget.de ebben az esetben ugyis kijavit majd valaki.

2016. jan. 23. 19:43
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi:)
2016. jan. 26. 15:50
 6/6 anonim válasza:
Az izmaidban éber állapotban mindig van egy minimális izomfeszülés, úgynevezett izomtónus. Alvás közben, vagy eszméletlen állapotban ez megszűnik, azért esel össze pl ha elájulsz. Alváskor is megszűnik ez az izomtónus, és ilyenkor tud legjobban fejlődni az izom, ilyenkor nősz!
2016. nov. 16. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!