Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A testépítésben milyen zöldség...

A testépítésben milyen zöldségeket és szénhidrátokat szokás enni leginkább?

Figyelt kérdés

Én jelenleg a rizs, zabpehely + sárgarépa, csiperkegomba szinten állok. Anyagilag ennyire jön ki mert ez fél bele a zöldség havi/15000ft-os keretembe.

Miket érdemes még enni ami kijön havonta ennyiből?

Káposztát nem ehetek mert a szervezetem nem bírja.

2016. jan. 21. 10:12
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

A lenmagból mennyit lehet max megenni egy nap?

Hány grammot?

2016. jan. 21. 15:52
 12/14 anonim ***** válasza:

Fogalmam sincs, én 100 g lenmag és összesen 150 g olajos mag fölé ritkán megyek :D Na, az egyesek szerint már sok, testépítőknél pedig általában túl magas zsírbevitelt okoz, nálam pedig remekül megakadályozza a szálkásítást. Szerintem egypár dekát egyél. 100 grammban 27g rost van.

Mondanám az útifű maghéjat, de az minimum tízszer drágább a lennél, igaz, rostosabb, de akkor sem a kispénzűeknek való napi fogyasztásra.

Szerintem mindegy, hogyan eszed a spenótot. Én főzelékként unom, rántottába szoktam keverni leveleseket (vannak ezek a kis porciókban fagyasztottak, kicsit drágább, de legalább nem romlik rám s nem unom halálra magam tőle), persze rizsbe is jó.

Múltkor nem írtam, de minden olcsó, ha elég keveset eszel belőle. De gondolom, a zöldségekre is alapozni akarsz a rostbevitel terén. Nem egyszerű, a zöldségekben nincs olyan sok rost, így mennyiség kell.

De mondok még egy zöldséget, csak éppen nem tudom, hogy van-e lehetőséged beszerezni. Ipari karalábé. Bár lehet, hogy a káposzta mellett ezt se bírod.

120 ft/kg-ért szoktam venni így télen és a szénhidráttartalmának a nagyobbik fele rost, ha jól tudom (márpedig alaposan meg szoktam nézni a neten a nettó/bruttó szénhidráttartalmat, mert zöldségimádó stílusú ketogén étrendben ez elég fontos).

A normál karalábé persze drága, miközben az ipari is finom, plusz nagy és olcsó.

2016. jan. 21. 17:05
 13/14 A kérdező kommentje:

Ez így kiadja a kellő rostot.

Remélem nem baj, hogy csak borsó meg répa a zöldség.

Zöldborsó 100g 7,8g rost

Zabpehely 50g 10g rost

Rizs 150g 3,6g rost

Répa 200g 7,4g rost

+ 100g alma

2016. jan. 21. 17:16
 14/14 anonim ***** válasza:

Nézd, ha erre telik, erre telik, a legtöbb embernek sokkal rosszabb étrendje van. Mondjuk ha kiegészítőre (pl. vitaminra) sem telik, akkor lehet, hogy valamiből keveset viszel be, ezt már végképp nem tudhatom, nem adatbázis a fejem. Én néha nézegetem, miben vannak milyen ásványi anyagok (pl. a spenót remekül áll a nekem problémás anyagokból és sok másból is, kár, hogy általában unom, s nem eszem), de általában egyszerűen eszem vagy tizensokféle zöldséget télen is (a nyersekből nem kell olyan sok, nem riaszt el a kilónkénti magasabb ár, csak a legextrémebb esetekben, pl. a zöldpaprika sokszor elég durva), olajos magvakat is változatosan, s persze állati fehérje is van rendesen, ráadásul tojás, amiben szinte minden megvan, max. némelyik nem megfelelő mennyiségben, de arra vannak a növényeim. Viszont nálam nincs gabona.

A túl kevés elemből álló étrendekkel nehezebb, bár a test sokat bír, én szeretem megadni neki, amire szüksége van.

Amúgysem árt egy kis változatosság, úgyhogy én más zöldségeket is beiktatnék néha, de ez lehet, hogy csak én vagyok.

2016. jan. 21. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!