A testépítésben milyen zöldségeket és szénhidrátokat szokás enni leginkább?
Én jelenleg a rizs, zabpehely + sárgarépa, csiperkegomba szinten állok. Anyagilag ennyire jön ki mert ez fél bele a zöldség havi/15000ft-os keretembe.
Miket érdemes még enni ami kijön havonta ennyiből?
Káposztát nem ehetek mert a szervezetem nem bírja.
Zebpehely 100g/10g rost
Mogyoró 100g/10g rost
Ezek mellé mehet répa, gomba, alma 10g rostnyi mennyiségben összesen?
A kígyóuborka drága és alig van benne rost.
Ha alig van benne valami akkor mi értelme venni?
A brokkolinak meg hányok az ízétől.
Mivel sok nehéz kaját ettem a múltban és ha kicsit is kevés rostmennyiséget fogyasztok (mondjuk 20g rost alattit) akkor már erőlködnöm kell a wc-n mert nehezen jön ki. És ilyen ragacsos az állaga. Míg ha sok rostosat eszem akkor könnyű a szarás. Úgyhogy ezzel vigyázok.
A brokkoli csak kicsit drága, de speciel én nem szeretem s vannak hasznosabb alapanyagok. A mogyoró rém drága, nekem nem telik rá. Az uborkában semmi sincs, de drága.
Szerintem a zöldborsó remek cucc, egy kevés is feldobja az ételt (rizsbe főleg jó), nálam mindig van. Nyáron is mirelitet veszek, mert úgy olcsóbb, zsenge (csak a saját kertből szedett extrazsenge jobb) és főzelékhez sem kell másfél órát pucolni...
Karfiol, zeller? Szezonális zöldségek azok is, ha nem is tudnak versenyezni a káposzta árával.
Újra mirelit. Spenót - olcsó és sokféle jó dolog van benne. A sóska sem drága.
Rost? Lenmag. Olcsó, zöldségekre szórható, rengeteg rosttal s azért más előnye is van.
Remek, kaptam jót ötleteket.
Hát a karfiolt csak levesbe szeretem, magába nem.
A sóskát meg főzelékként, úgy nem jó?
A répa marad az olcsó, csak 200ft/kg.
Meg a lenmag. Mirelit zöldségre gondoltam. De az nem káros? :D Csak mert csomagolt meg ki tudjam ilyen eljáráson mentek át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!