Fehérje allergiám van. Hogyan építsek izmot így?
20 éves lány vagyok. Nemrégbelkezdtem edzeni (gugolás, felülés csípőfeszítés, kitörés stb..)
Kiskoromtól kezdve 13 éves koromig fehérje allergiám volt. Azt mondták hogy csak módjával ehetem így is a tejtermékeket és mindent amiben fehérje van. Így hogyan építsek izomzatot, ha nem ihatok shakeket és tulzásba sem eshetek a fehérjékkel?
Hűha, el kéne kicsit beszélgetni a dokiddal, mert szerintem nem vagy tisztában vele, hogy mi a bajod. Az autoimmun betegség esetén nem vírus támadja meg valamidet, hanem a saját immunrendszered, ezért hívják úgy, ahogy.
Az általános fehérje allergiáról én sem hallottam még. Egyes fehérjékre van allergia, de kétlem, hogy minden fehérjére az lennél. A google sem talál olyat, hogy fehérje allergia, angol nyelven sem. Csak a különböző, specifikus fehérjékről szóló cikkeket ad ki, mint a tejallergia, tojásallergia, szójaallergia, stb.
Nem kell shake, nem kell tejalapú fehérje. Egyél húst.
Ezt itt senki nem fogja tudni neked megmondani sajnos, nagyon egyedi a helyzet, felelőtlenség bármit tanácsolni.
Elő van írva neked valamiféle speciális diéta amúgy? Vegán diéta, vagy ilyesmi? Valaki mondta, hogy egyél húst, de az sem a legjobb ötlet, ha régen növényi alapú tápszerrel kezeltek, az gondolom nem volt véletlen.
Erről mindenképp egy hozzáértő dietetikussal kellene konzultálnod, orvosi diagnózissal a zsebedben, de én nem biztos hogy erőltetném. Egyél úgy ahogy eddig, és eddz. Kezdőként így is fogsz izmot építeni egy jó darabig. Aztán ha már belejöttél, tényleg komopyan gondolod,akkor keresel egy szakembert és személyesen kérsz tőle tanácsot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!