Fehérje allergiám van. Hogyan építsek izmot így?
20 éves lány vagyok. Nemrégbelkezdtem edzeni (gugolás, felülés csípőfeszítés, kitörés stb..)
Kiskoromtól kezdve 13 éves koromig fehérje allergiám volt. Azt mondták hogy csak módjával ehetem így is a tejtermékeket és mindent amiben fehérje van. Így hogyan építsek izomzatot, ha nem ihatok shakeket és tulzásba sem eshetek a fehérjékkel?
Ez nekem is fura, bár létezik ember, aki a vízre allergiás, ami valljuk be, még vadabb. De engem is érdekel, hogyan marad életben valaki, ha egy esszenciális makrotápanyagra allergiás. Jó, minimalizálta valahogy, de necces lehetett.
A növényekben pedig pont olyan aminosavak vannak, mint az állatokban, csak általában nincs meg az összes esszenciális megfelelő arányban. De aminosav szinten nincs különbség, márpedig a test első dolga, hogy lebontsa, nem? Vagy van valami nem esszenciális, ami inkább csak az állatokban van és allergiás lehet rá valaki?
Mindenesetre részvétem, akármiről is van szó konkrétan.
Ki kéne deríteni, mennyi fehérje kell a testnek (mert valamennyi nagyon kell, az tuti) és nem sokkal fölémenni, de ez így csak józan paraszti ész eme fura allergiát nem ismerve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!