Ha ezeket az élelmiszereket eszem akkor minden szükséges fajta növényi rostot megkapok?
100g Rizs
100g Alma
150g Zabpehely
100g Mogyoró
Ezek együtt 25g-nál több növényi rostot tartalmaznak.
De azt mondják, hogy többféle táplálékból vigyük be a rostokat. Ezáltal itt megvan a többféle rost ugye?
Gabona, gyümölcs, zöldség (már ha a rizs annak számít), olajos mag.
Jó ez így?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A rostot úgysem tudod megemészteni, tehát nincs olyan, hogy "minden szükséges fajta rostot megkapsz", mert a rostokat nem a szervezeted nem tudja lebontani, ugyanolyan állapotban távozik, ahogyan bekerült.
Én így tudom, de ha nem így van, majd kijavítanak.
A vékonyabb székletnek lehet köze a kövérséghez?
Én sajnos kövér vagyok a múltban ilyeneken éltem (császárszalonna, medvesajt, kolbász, szalámi, péktermékek, olajban sült húsok, kevés víz és kevés rost).
Mostanában ha sok rostot eszem akkor normális a vastagsága és az alakja, de ha zsírosat meg az imént felsoroltakat akkor van hogy csak egy nagy massza lesz vagy vékony filc vastagságú és ezeket nehéz kinyomni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nem tudom, nem gondolkoztam még ezen.
A magas rosttartalom megkeményíti a szarodat, mint karbid az acélt. Eltorzítják a szarodnak a szövetszerkezetét, kevesebb lesz benne a csúszósík, ezért a ridegebb, de keményebb is lesz. A segglyukad nem képes akkora alakváltozást előidézni rajta, mint egy kisebb nyomó feszültséggel bíró, képlékenyebb szar darabon. Emiatt nagyjából olyan állapotban kerül ki, ahogyan a végbeledben megkötött és annak a formáját felvette. A kisebb rosttartalmú puha szardarabnak az alakítóerő következtében jobban lecsökken a körfogata és valamilyen mértékben megnő a hossza, az anyag Poisson tényezőjétől függően.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!