Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Szeretnék húzódzkodni, de nem...

Szeretnék húzódzkodni, de nem nagyon megy. Hozzáértői javaslata volna valakinek, hogyan álljak neki?

Figyelt kérdés

Nem tudtam sose kötelet mászni, se megtartani magam egy kicsit sem húzóczkodásnál. Pedig amúgy nem vagyok gyönge, megemelek nehéz dolgokat is.

26 vagyok és lány. 75kg/175 magas.

Nem tudom, fogyjak le előbb 10 kilót, aztán próbálkozzak? Vagy valami egyéb más edzést végezzek előtte, pl. súlyzósás karra?

Köszi előre is az infókat, ötleteket!

2016. jan. 11. 15:29
 1/8 anonim ***** válasza:
Csináld egy darabig a negatív szakaszt és egy idő után beleerősödsz. Felugrassz, mintha felhúztad volna magad, és szép lassan engeded le a tested. Remélem érted mire gondolok.
2016. jan. 11. 15:37
 2/8 anonim ***** válasza:
Gondolom sem a bicepszed, sem a hátad nem elég fejlett hozzá. Edz rendszeresen és iktass be minden edzésre pár sorozat inverz evezést + húzódzkodás lassú negatív szakaszát. Nyilván a fogyás is segít. Húzódzkodni a 0-ról nem egy rövid folyamat.
2016. jan. 11. 15:49
 3/8 anonim ***** válasza:

Gondolom jó húsban vagy, szóval igen ez is lehet hátráltató tényező. Inkább hátgépen eddz, ha abba beleerősödsz, akkor menni fog az is. "Lehúzás mellhez csigán" a gyakorlat neve, így találod meg.

Ha otthon edzel, akkor töltsd le a Fegyencedzést, mert abban le van vezetve lépésről lépésre az egész, nem egyből a normál húzódzkodással kezd, hanem rávezet.

2016. jan. 11. 16:02
 4/8 anonim ***** válasza:
Azon kívül amit a többiek írtak, hasznílhatsz segítségül gumiszalagot, illetve modernebb termekben vannak húzódzkodó gépek is, ami állítható, amíg bele nem erősödsz a rendes húzódzkodásba.
2016. jan. 11. 16:40
 5/8 A kérdező kommentje:

Ja nehezebb vagyok mint kéne, bár nem látszik annyira az 10kg plusz, mert nem vagyok az a "szétfolyós"fajta, inkább kötöttebb. De valószínűnek tartom, hogy a súlyommal van gond. Mert megemelek akár 80kilós embert állóhelyzetből, persze az más tészta. Nyilván erősebb karizom, meg hátizomzat kell, ha az ember önmagát akarja emelgetni. Meg persze a póz is más.

Meg lehet a kéz izmaimmal van valami, mert azok nagyon tudnak fájni, ha próbálkozok emelgetéssel.

2016. jan. 11. 16:49
 6/8 anonim ***** válasza:

én 91 kiló vagyok 173 centi. A kedvenc gyakorlataim a húzodzkodások a fekvők meg a tolótzkodások mellett.

Én is a negatív szakaszt javaslom, felugrással, plussz az ausztrál húzódzkodást próbáld gyakorolni

2016. jan. 12. 00:03
 7/8 anonim ***** válasza:

A húzódzkodáshoz a hátizmok erősítésére van szükség. Ha előre néző tenyérrel csinálod, akkor leginkább hátból húzol, ha magad felé néző tenyérrel fogod a rudat, akkor a bicepszre is megy, de szerintem ez a nehezebb.

Így a házizmokat kell erősíteni. A húzódzkodáshoz mozdulatait lehet fejleszteni felső csigáról való lehúzással. Ha már a testsúlyodhoz hasonló súllyal megy a lehúzás, akkor menni fog a húzódzkodás is.

Hogy hamarabb sikerélményed legyen, vannak a húzódzkodásnak könnyített váltotazai:

1. valaki segít és kicsit emel rajtad

2. gumikötél a rúdon, amibe beakasztod a lábat

az alsó pont környékén segít a legtöbbet a gumikötél,

azután egyre kevesebbet

a gumikötél erősségével lehet szabályozni, hogy mennyit segítsen, erősebb kötéllel érdemes kezdeni, utána gyangébbekkel, míg végül gumikötél nélkül is megy

3. "assisted pull-up" gép

itt rátérdelsz egy "zsámolyra" amit egy állítható ellensúly -- csigás áttételen keresztül -- emelni akar. A beállított ellensúlytól függően segít többet vagy kevesebbet. A gép a teljes mozgástartományban azonos mértékben segít ellentétben a gumikötéllel.

(Magam inkább a gumikötelet preferálom)

A fentebbi válaszokban leírt fél húzódzkodás után, térj át arra, hogy a teljes mozgástartományt kihasználod: lent nyújtott kar, fent áll a rúdig húzva. Így nehezebb, de szebb és szabályosabb.

Az alábbi, korábbi kérdésre adott válaszokban is lehet böngészni:

2016. jan. 12. 04:58
 8/8 facebook45 válasza:
Elég régi poszt, de gondoltam válaszolok rá. Nekem saját tapasztalatom az hogy bár a mellhez húzás hasonlít a húzodzkodáshoz és erősíti a hátad, nekem nem lett sokkal jobb tőle a teljesítményem. Próbáld ki és észreveszed hogy húzódzkodásnál a hasad is megfeszül teljesen...(akkor is ha nem hajlitod be a lábad) És ha az gyenge akkor ugyanolyan gyengén fog menni mint előtte, hiába húztál mellhez 100kg-okat. Ismerek olyat aki 1 húzodzkodást nem tud, lehúz mégis 100 felett, ja és nem túlsúlyos (nagyon szálkás)
2020. máj. 19. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!