Hogyan tanulhatok meg húzódzkodni?
Itt van leírva néhány ötlet egy korábbi kérdésre adott válaszokban:
http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__testepites__6687..
1: edzésen ne húzódzkodj. Nézz ki otthon egy helyet, ahol fel tudod húzni magad, és ahányszor arra jársz, csinálj annyi ismétlést amennyi kényelmesen, fáradtság nélkül megy. Ha ez 1, akkor 1. Az idegrendszerednek meg kell tanulnia erőt kifejteni a gyakorlatban, az pedig heti 1 edzéssel nehezen fog menni. Nem cél, hogy izomlázad legyen. Ha van, csináld kevesebbet.
2: ne koncentrálj egyik izmodra se külön, mind kelleni fog. A lapockádat összehúzod és letolod, a rudat szorítod ahogy csak bírod, az egész törzsed befeszíted, segged, combod is feszít, a lábfej pedig spiccel. Így tudod a lehető legtöbb erőt belevinni.
3: ha egy sem megy, csinálj rávezető gyakorlatokat. Felugrassz, és lassan leengeded magad, közben persze használod a 2. pontban lévő technikát. Próbáld néha megtartani magad félúton... ha már pár ismétlés kényelmesen megy, akkor ugorj fel a rúdra, és engedd le magad kb. 10 centire, majd onnan húzd vissza. Aztán szép lassan mehetsz egyre mélyebbre, míg meg nem tudsz majd csinálni egy szabályos ismétlést. Amíg nem megy kényelmesen 5-6 ismétlés, addig a teremben ne foglalkozz vele, hanem maradj az 1. pontban leírtaknál.
/saját tapasztalat/
Én azt csináltam, hogy felraktam otthon egy húzódzkodót, aztán kétóránként húztam hármat. Tehát ha neked egy megy, akkor egyet húzz.
Ha egy se megy, akkor invertált evezés vagy az amit Sowilo írt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!