Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mennyire kell odafigyelni az...

Mennyire kell odafigyelni az étkezésre?

Figyelt kérdés
Sziasztok , nem rég kezdtem el kondizni (alakformálás a cél) 17 éves lány vagyok és sokan mondták hogy az étkezésre kell nagyon odafigyelni , utána olvastam a dolognak de sajnos nem tudjuk azt megtenni hogy folyton csirke és rizs legyen itthon hiszen több emberre főz anya , az nagy probléma hogyha olyanokat eszek mint például : húsleves , milánói ...stb.(amiket egy átlagos család) van valami amit azért nem árt betartani hogy mit ne egyek illetve hogy mikor ne egyek ? Csak azt hallottam és olvastam hogy 6 után nem szabad enni , de már erre is láttam ellenérvelést miszerint lefekvés előtt 3 órával nem szabad csak enni ... szóval étkezés téren teljesen tanácstalan vagyok nem tudom hogy mikor/mit szabad ennem illetve mikor/mit nem szabad ennem.A válaszokat előre köszönöm ! :)

2016. jan. 10. 21:20
 1/4 Cortez70 ***** válasza:
A 6 után nem evés orbitális baromság. Nem ez számít, hanem a napi össz tápanyagbevitel. Elegendő fehèrje kell (kb 2g x ttkg), 1g x ttkg zsír és annyi ch, hogy tudj izmosodni. Lehetőleg összetett ch legyen. Nem muszáj rizs-csirkén élni, az csak egy alternatíva.
2016. jan. 10. 21:26
 2/4 anonim ***** válasza:

Ez a baj kicsit a fellelhető testépítéssel kapcsolatos információval.

Le van írva a tökéletes étrend, hogy ideális esetben mit kell csinálni, és úgy van beállítva mintha csak ezt lehetne csinálni, vagy egyáltalán semmit.

Az alakformálás a legtöbb lánynál egy kis fogyást jelent+minimális izmosodást.

Már az hogy elkezdtél edzeni sokat fog segíteni ebben.

Az étkezésben pedig próbáld mindig a lehető legjobb opciót választani.

Pl anyukád sütött tarját, csirkemellet, milánóit, húslevest, és csinált salátát.

Akkor te ebből eszel egy olyan húslevest amiben csak húst meg zöldséget szedsz ki, másodiknak pedig megeszed a csirkemellet és a zöldséget.

Ha iskolába eddig szendvicset vittél, akkor ahelyett vigyél mondjuk zöldséget és gyümölcsöt,

Reggelire a vajas kifli parizerrel, vagy a gabonapehely-tejjel kombó helyett ehetsz egy kis zabpelyhet fehérjével. esetleg teljes kiőrlésű kenyeret főtt tojással.

Ha vacsorára csak ilyen nagyon "hízlaló" kaják vannak, akkor egyél mondjuk túrót, vagy cottage cheese-t almával.

Kis változtatások. Mindig próbáld a lehető legjobbat tenni.

2016. jan. 10. 21:53
 3/4 anonim válasza:
2g x ttkg, szo ha 60kg vagy , akkor kb. 120g fehérje, 0,5g x ttkg zsír, valamint célodnak megfelelő mennyiségű ch, ami pl. tömegelésnél 3-6x ttkg.. járj utána miben mennyi van és így lődd be az étrendet ;)
2016. jan. 10. 22:08
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat ! :)
2016. jan. 11. 06:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!