Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Fruktoz Glukoz?

Fruktoz Glukoz?

Figyelt kérdés

Melyik mikor kell,milyen tulajdonsagai vannak?

Edzes utan melyik kell,es miertbneemjo a masik?

Minden valaszt ertekelek.

2016. jan. 4. 12:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
A fruktóz teljesen másképp szívódik fel, ráadásul jóval lassabban is. A fruktózra akkor van szükség, mikor ott hagyod a gyümölcsöt, hogy majd más megvegye magának, egyébiránt legfeljebb élvezeti haszna van.
2016. jan. 4. 12:42
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

--gömb--

Edzés után alapvetőleg glükóz, azaz szőlőcukor.

A gyümölcscukorról sokan írnak rosszat, főleg azt hogy könnyebben lesz belole zsír.

Ez annyiban más, hogy a máj glikogenkeszletet tölti es utana a felesleg elvileg zsirra alakul.

Ez is használható akár jelentős mértékű energiabevitelre, alkattol, szervezeti mukodestol függően. Tehát valaki nem jár vele jól, valakinek meg jó (pl nekem).

2016. jan. 4. 12:42
 3/12 Cortez70 ***** válasza:
100%
Egyik sem kell soha. Összetett ch kell. Edzés után sem kell gyors ch! A fruktóz meg a májat tölti.
2016. jan. 4. 12:58
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

--gömb--

Ja így félreérthető. Én mint lehetőséget emlitettem a dextrozt, kelleni valóban nem kell. Nálam nincs is edzés utáni turmix amúgy.

A fruktozhoz meg annyit hogy főleg tomegelesnel lehet könnyebben zsirosodni tole, és kelleni ez sem kell soha.

Vannak olyan kivételes ufo-dns-sel rendelkező beazonosithatatlan, meghatározhatatlan entitások, mint én, aki büntetlenül megehet akár napi 600 grammot is.

De amúgy érdekes hogy csak akkor jó ha mellette van legalább 300 g fehérje, mert különben kajakómás vagyok tőle (marmint a fruktoztol), ha nagyon sok a fehérjéhez képest.

2016. jan. 4. 13:09
 5/12 Cortez70 ***** válasza:
Igen, neked ezek is megfelelőek ezek szerint, de egyik sem muszáj.
2016. jan. 4. 13:15
 6/12 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen a valaszokat.

4# :En is ilyen vagyok:D

Az lenne meg a kerdesem,hogy az osszetett ch az mibol al?mitol osszetett?

+a rizs melyik csoport?

Ertekeltem minden valaszt.

2016. jan. 4. 13:21
 7/12 Cortez70 ***** válasza:
100%
Azért összetett, mert nem egy molekulából állnak, nem is kettő kapcsolódik össze, hanem több. Poliszacharidoknak nevezzük. A rizs is összetett ch vagy a krumpli, kenyér, tészta, zab, stb.
2016. jan. 4. 13:28
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Alapvetően a glükóz a fő üzemanyag, de nem szükséges bevinni tisztán, mivel nem esszenciális anyag... Az az a szervezeted képes magának előállítani, főleg zsírokból. Glükoneogenezissel a májban.
2016. jan. 4. 13:38
 9/12 Cortez70 ***** válasza:
Glükóz=dextróz= szőlőcukor. Az összetett szénhidrátokat is glükózzá bontja a szervezet, de azért kell, hogy összetett legyen, hogy ne emelje meg hirtelen az inzulinszintet.
2016. jan. 4. 13:40
 10/12 Cortez70 ***** válasza:
"A keményítő összetett szénhidrát, több száz egyszerű szénhidrátegység, glükózmolekula összekapcsolódásával alakul ki. Emésztése során először néhány egységből álló szénhidrátláncok, illetve maltóz (diszacharid) keletkezik, majd a maltóz glükózmolekulákra bomlik. "
2016. jan. 4. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!