Ha mellről nyomást állva széles fogással csinálom, akkor lehet hatástalan a gyakorlat?
Hát ha a mellkasukra teszik le, akkor nincs nyírás a vállon, mert a mellkason van a súly -> a gerincen fut végig az erővonal. Max a gerinced görbületénél lép fel nyíróerő, de ennyit elbír.
A vállad ilyenkor pihen. Amikor nyomod ki, akkor viszont jelentős nyomaték hat rá, de erre lett "tervezve".
Bár nemtom hogy a kérdés, és a leírás között milyen kapcsolat van. Mellről nem érdemes szerintem túl széles fogással nyomni, mert a csukja szerepe túl nagy lesz, és nem lesz csúcsösszehúzódás se a vállban. Nekem az tűnik a legjobb módnak, ha vállszélességnél picit (kézfejnyi-fél kézfejnyi) távra fogsz rá, és a könyököd mozgatására koncentrálsz.
A gyakorlat közben pedig nem a melledre "teszed le", hanem a könyöködet mozdítod lefelé addig amíg tudod. Az alkar pihen, a felkar pihen, minden pihen (csak a törzs nem). Gyakorlatilag az alkarod csontjára engeded a súlyt, és annyit kell tartsad, hogy ne egyenesedjen ki a karod.
Én ennél kicsit közelebb fogom magamhoz, de kb ez az ami kell. Most kérdés hogy te mennyire szélesről beszélsz. Kb így kell lent kezelni a súlyt, fent én jobban kinyomom, "belebólintok". Nem "teszed le" a mellkasodra max egy kis súlymegosztás végett pihenteted ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!