Hogyan tudom elkerülni a zömök, férfias testalkatot?
Nézz utána a testalkat típusoknak, így be tudod határolni a sajátodat, és hogy hogy néznél ki nagyon izmosan.
Semmiképpen sem zömöknek, hacsak nem szedsz valamit. Szép nőies alakod lesz, a jógával együtt meg főleg. Hajrá! :)
El nem tudom képzelni, hogy egy csaj naturálban férfias testalkatot szedjen össze... Bárcsak ilyen gondom lenne... Annyi izmot akarok felpakolni, amennyit bírok (ami a lustaságomat tekintve nem sok, de ha megszáll az ihlet, nem fogok tiltakozni az izmok ellen), a váll és bicepsz nekem különösen fontos. Nem keskeny a vállam, de hogy nem leszek férfias, abban egészen biztos vagyok.
Persze kinek mi az izmok. Egyes lányok azon sírnak, hogy 5 évvel ezelőttig sportoltak és most undorítóan izmosak. Ja, persze.
Inkább a lábat csinálnám finoman, mert a nagyon vastag combot nem szeretem nőkön (úgy látszik, azokat a nagyméretű izmokat nem nehéz kigyúrni).
Kérdező, majd meglátod, a te genetikáddal és edzéseddel mi lesz. Úgyis észreveszed, ha kicsit túlzott lesz valahol az izmosodás a te ízlésedhez s akkor csökkentheted a terhelést, sőt, el is veszthető az izom elég könnyen. Kicsit furának érzem, amikor valaki még meg se fogta a súlyzót, már azon aggódik, hogy túl széles lesz a válla egyszer... Ez nem megy hipphopp s akármikor változtathatsz.
Azért nem is annyira könnyű kigyúrni azokat a nagy izmokat! A másik gond meg az, hogy nemigen lehet valakinek kerek izmos feneke anélkül, hogy jól odategye magát lábnapon, és a combja is megizmosodna. Teljesen izoláltan szinte képtelenség csak a farizmot edzeni. A kerek váll meg az izmos kar se azt jelenti, hogy úgy néz ki mintmegy olimpiai bajnok díjbírkózó :) Amit én magam óvatosan edzek a mellizom, de azt is csak azért, mert nekem nem tetszik nőkön az a bizonyos mellvonal, így amikor elkezdett nálam kialakulni, akkor leálltam a fekvenyomással, most már csak szabad súllyal edzem.
Én nem láttam még undorítóan izmos naturál nőt, de ez is relatív. Van aki szerint Michelle Lewin meg Toldi Zsuzsi pont jó (tudom igen, hogy ők nem naturálok), van aki szerint meg pl. Kiss Virág már túl izmos. Nyilván testalkattól meg genetikától függ, hogy ki hogy néz ki, de majdnem kizártnak tartom, hogy egy nő túl sok izmot felszedjen. Ezen felesleges aggódni!
+1 arra, hogy a testalkatot alapvetően a genetikád határozza meg, nem fogod tudni nagyon megváltoztatni, pláne, ha nem is akarod.
Meg mondjátok, hogy nőként nem lehet túl izmosnak lenni (amivel egyet is értek), csak sajnos a többség ingerküszöbe rettentő alacsonyan van, és képesek egy bikinimodellre is azt mondani, hogy "természetellenesen nagy izomtömegű" (ezt így konkrétan láttam :D). Szóval, kedves jányok, ha ilyen véleményeket kapnátok ostobáktól, akkor nem kell megijedni meg rögtön izomvesztésen agyalni, hanem csak tojjátok le :D
Jól tetted :D
Sőt! Nyissunk a sportrovatban egy hivatalos izmoscsaj-vigasztaló irodát! A sok ostoba ember csak fikáz a negatív megjegyzéseivel, és nem támogat céljaidban? Nem fogadja el, ha különbözik az ízlésetek és a céljaitok? A sportrovatban megnyugodhatsz!
omg i need a life...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!