Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ajtóba szerelhető húzódzkodó?

Ajtóba szerelhető húzódzkodó?

Figyelt kérdés

Van valakinek otthon ilyen, két ajtófélfa közé szerelhető húzódzkodó rúdja:

[link]

Fel lehet csavarozni 2 kis fekete pecket, majd a rúd két végét külön-külön tekerve rá kell a rudat illeszteni a két kis pecekre (vagyis a peckek belemenjenek a rúd két végén található lyukakba), végül pedig középen meg lehet csavarni az egész rudat, aminek következtében a rúd két vége kijjebb tekerhető, odaszorítva így a rudat a két ajtófélfa közé.

Mit gondoltok erről, mennyire lehet strapabíró? Szeretném egyszer így felcsavarozva használni, másrészt lejjebb is szeretném majd tenni az egészet, nyilván csavarozás nélkül (vagyis csak odaszorítva / széttekerve a rudat a két ajtófélfa közé, hogy ott lehessen döntött húzódzkodást csinálni, vagy még lejjebb rakva a lábaim is be tudom akasztani a felülésekhez.

Kicsit keveslem / gyengének azt a két kis pecket. Elvileg 100 kg-ig terhelhető az egész, én 74 kiló vagyok, és (egyelőre) +15 kg-al szoktam húzódzkodni.

Szerintetek mennyire bírja az ilyen a strapát? Van vele tapasztalatotok?

2015. dec. 7. 19:00
 1/8 anonim ***** válasza:
Van olyan, ami befeszül az ajtóba, nem kell csavarozni sem. És olcsóbb is. Pl.: [link]
2015. dec. 7. 19:06
 2/8 A kérdező kommentje:

Van ilyen is:

[link]

5600 forint házhoz szállítással. A kérdésben szereplő húzódzkodót csak a képek végett linkeltem.

A kedves válaszoló által belinkelt húzódzkodóhoz sajnos nem alkalmas az ajtóm, ezért mindenképp két ajtófélfa közé szerelhető rúdra van szükség!

2015. dec. 7. 19:12
 3/8 Cortez70 ***** válasza:
Simàn bírja. Több évig húzódkodtam itthon ilyenen.
2015. dec. 7. 19:13
 4/8 A kérdező kommentje:

Kedves Cortez70. köszönöm a visszajelzést!

A tiéd is ilyen kis peckes (bocsi, jobb szót nem tudok rá :D )?

Milyen anyagból lehetnek ezek a "peckek", amiket felcsavarozol, és amik tartják a húzódzkodót? Remélem nem műanyag...

2015. dec. 7. 19:31
 5/8 Cortez70 ***** válasza:
Nekem is ilyen, műanyagnak tűnik, de jól tartanak.:)
2015. dec. 7. 19:33
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az infót! :)
2015. dec. 7. 19:49
 7/8 anonim ***** válasza:

Az csak biztonsági pecek, amúgy simán megáll anélkül is, ha jól meg van szorítva, én úgy használtam a 90 kilómmal (a fizika törvényei alapján nem is szabadna lecsúsznia, mivel mikor rácsimpaszkodsz, befeszül).

De én két fal közt használtam, mivel az ajtókeretet szétbaszta, ahogy szorítottam oda, nyomta szét a keretet (festék lepattogzott meg ilyenek).

2015. dec. 7. 20:15
 8/8 A kérdező kommentje:
Hmmm. Ez hasznos infó, köszönöm! Akkor valószínűleg az lesz, hogy lesz egyszer a felcsavarozott rész, ahol ugye biztosan megáll stabilan, továbbá a többi magassági szinten, ahol csavarozás nélkül, vagyis csak széttekeréses módon fogom használni, ott az ajtófélfák és a rúd két vége közé teszek valamit (fadarabot vagy valamit, ami nem csúszik, és az ajtófélfát sem károsítja, majd kitalálom). Hátha úgy nem roncsolja az ajtófélfát annyira :P
2015. dec. 7. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!