Izomláz ellen mit javasoltok?
Több éves teljes inaktivitás után volt az első edzésem, személy edzővel.
Nem kímélt, két órát edzettünk, főleg felsőtestre. Az már az edzés alatt kiderült, hogy a mell- és hátizmaim jó kondiban vannak (pl. a 25 kg-os rúddal 5X10 fekvenyomás simán ment, én 50 kg vagyok). A karom és a vállam viszont nagyon el van gyengülve, a bicepsz, tricepsz, vállgyakorlatoknál remegtem rendesen.
Most megjött az izomláz, olyan, mintha két bot lenne a karjaim helyén. Mivel tudnék kicsit enyhíteni rajta? Átmozgatás, nyújtás esetleg?
Tudom, hogy normális az izomláz, csak egy bögre tea is lötyög a kezemben most :)
"mell- és hátizmaim jó kondiban vannak (pl. a 25 kg-os rúddal 5X10 fekvenyomás simán ment"
:>>
Lol kek
Idővel hozzászoksz.
Nem kell egyből rosszra gondolni! Lehet azért tartott 2 óráig az edzés, mert benne volt a magyarázat és a gyakorlatok bemutatása, gyakoroltatása is!
Nem volt szünet nélküli a két óra, sok bemelegítés, nyújtás és beszélgetés/magyarázat is volt. A gépeket egyenként bemutatta, majd megmutatta a gyakorlatot, kijavította a testtartásomat, ha nem volt jó, stb.
Mivel van egy-két veleszületett, illetve műtét miatt gyengébb testrészem, azt is át kellett beszélni, hogy miként lehet kíméletesen, nagyon fokozatosan edzeni a gyengébb alkatrészeimet, nehogy lesérüljek.
Alaposan lenyújtott utána is, még olyan - számomra nem fontosnak tűnő részeket is - mint az alkar, tenyér (begörcsölt a markolástól).
Az izomláz nem az elviselhetetlen kategória, csak kissé merevek a karjaim.
Csináltam pár lazább karkörzést, kicsit, óvatosan nyújtottam, valamivel jobb lett utána.
Illetve a súlyokat is nagyon minimumról indítottuk, akkor emelt rajta, ha én kértem, mert túl kevésnek tűnt. Majdnem minden gépen súly nélkül kezdtünk. Figyelte, hogy mennyire könnyen/nehezen megy a mozdulat, ehhez mérten vagy a kérésem ellenére visszavett a súlyokból, vagy picit emelt rajta.
Kézisúlyzóból meg 2 kg-os volt a legnehezebb, amit a kezembe adott.
Nekem egy személyi edző kapásból a kezembe nyomta egyszer az 5kg egykezest bicepszre. :)
Nem volt vészes... de azért utána megéreztem. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!