Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Félig leengedi fekvenyomásnál?

Félig leengedi fekvenyomásnál?

Figyelt kérdés
Haverom elkezdett okoskodni,hogy menjünk nagyobb kilókra mert úgy lesz nagyobb a mellünk,hogy ha rángatjuk a nagy kilókat...80-al kezdük...belenyomtam szabályosan 6-ot,utána 90-be 2-t és nem mentem tovább 95 és 100-ra..persze ő gy engedte le szinte mindig,hogy nem érinti a csöcsét a rúd...vagy ez a felesleges?Kicsit összekaptunk ezen..meg,hogy félig engedi le..ennek van értelme? Amúgy mindig úgy kezdjük,hogy 70-80-85-70 piramisba megyünk 8-6-4-kifulladásig.
2015. nov. 14. 08:52
 1/7 anonim ***** válasza:

A szabályos kivitelezés mindig többet ér, mint a szabálytalan akkora súllyal, amiből csak csalás meg rángatás van.

A mellizom pedig az alsó nyomó szakaszban többet dolgozik, mint a felső szakaszban. Tehát abban még volna logika, hogy mellre engeded és csak "félig" nyomod ki majd negatívba ismét lassan engeded le, de abban, hogy nem engeded le semmi értelem nincs.

2015. nov. 14. 09:10
 2/7 A kérdező kommentje:
Értem,én is ezt próbáltam elmagyarázni neki,de ő csak rángatta a fejét és erősködött...Fel is cseszte az agyamat...
2015. nov. 14. 09:23
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem kell büdös gyökerekkel edzeni ennyi
2015. nov. 14. 10:12
 4/7 anonim ***** válasza:
Te is kib*szott okos gyerek vagy azért. Ez az edzés semmit se ért.
2015. nov. 14. 10:42
 5/7 anonim ***** válasza:

Na szóval 2 véglet van. Egyik a kikapcsolok minden izmot jó lassan csinálok mindent, izolálsz végig mellre nagyon kontrollált.

A másik a meg se legyen a mozgástartomány félig engedem le rángatom mindenből.

Mindkettő baromság. Teljes mozgástartománnyal kell, kontrollált és nem lassú leengedéssel kinyomni minden erődből a súlyt. Koncentrálj valamennyire a melledre de ne ugy hogy más izmokat kikapcsolsz, ugyanugy használj minden egyes izmot amit csak tudsz de koncentrálj a melledre.

2015. nov. 14. 11:47
 6/7 A kérdező kommentje:
Értem..Oké,megfogadom az elhangzottakat. :)
2015. nov. 14. 12:37
 7/7 Lugo válasza:
18 éves, 74kilós fekvenyomó vagyok. Mielőtt bárki okoskodna, azért értek hozzá, nem csak a levegőbe beszélek. Szóval, ha félig engeded le a viszonylag nagy súlyt, úgy a tricepszed jobban dolgozik, a mellizom kevésbé. Nyomóerő fejlesztésénél kitűnő gyakorlat! Testépítés szempontjából nem látom értelmét. Helyes kivitelezés: Közepes negatív szakasz, gyors és dinamikus pozitív. A súly mérete legyen a csúcsod 70-80%-a, amivel a 8. ismétlés már "fájjon". 8 ismétlés alá ne menj, de 12 fölé sem érdemes. Remélem segítettem. :)
2015. nov. 23. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!