Mely mozdulatok károsítják az ízületeket?
Olvastam, hogy a pisztoly guggolás a térdet, a nyak mögött való húzások pedig a vállat roncsolják. Tudtok még ilyen károsító, vagy akár csak kockázatos mozdulatokat?
(Azért írtam a kérdést a testépítéshez, mert elsősorban ebben a témakörben találkoztam hasonló gondolatokkal...ettől függetlenül a kérdés az élet minden területére szól, köszönöm)
"Leginkább a szabálytalanok."
"A rosszul kivitelezettek."
Én értem, hogy ezek jó válaszok, de egy dolgozatban nem érnének 1 pontnál többet. :)
Olyan példákra gondoltam, amikor tévesen veszélytelennek néznek egy-egy mozdulatot vagy technikát. (idő közben eszembe jutott nekem is egy) pl.: sokszor mondják, hogy bármit emelsz, azt lábból emeld, ne törzsből
1. Vagyok
Pl amikor labtolon kinyujtott labbal ratartasz, az elegge terdizuletgyilkos.
felülés törzsfordítással.
a gyakorlat közben a felső ponton kifelé feszül a porckorong egy görnyedt tartásban és erre még rá is van terhelve feszítve a törzsfordítással.
A bal könyököm ropog és pl.: a tricepsz nyújtás fej fölött nem megy fájdalom érzet nélkül, csak kifejezetten kisebb súlyokkal tudom végezni.
Nem is akarom erőltetni a gyakorlatot, de érdeklődnék hogy az ízületek megóvására milyen olcsó, vagy legalább is emberileg megfizethető eszközök és tippek vannak. Vélemény?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!