1honapig nagy suly, keves ismetles szam, van ertelme most valtani kis suly, sok ismetlesz szamra, vagy varhatok meg 2honapot?
Mit jelent odaát a kis és a sok ismétlés?
4-15 között kellene ennek mozognia, azonban ez inkább főként sorozatszinten, 8-12.
Persze olykor olykor érdemes betenni egy bukásig, kisebb súllyal végzett fekvenyomást vagy épp húzódzkodást, akármit, de ezek csak egy-egy gyakorlatok. Szerintem játszadozz ezekkel szabadon. Akár egy edzésen belül is. Nem kelljenek korlátok vagy elvárások az edzésedhez.
Egyik héten a fekvenyomásnál, azt követő héten a ferde nyomásnál, harmadik alkalommal pedig a mínusznál csinálod a rengeteg ismétléses sorozatokat. Aztán lehet mindig ezekkel is kezdeni, hogy ott is legyen változatosság és ne mindig ugyan azzal a gyakorlattal induljon az izomcsoport edzése.
Nincs összefüggés az ismétlésszám és az izomnövelés között.
Alacsony ismétlés ugyan jó az erő növelésére, de ha csak izom tömeget akarsz növelni, mind1 melyiket csinálod: 1-6, 8-12, vagy 20-50.
magas ismetlesz szam nalam 15-20
kis ismetlesz szam 4-6,es van mikor kombinalom a kettot..csak azert gondoltam,hogy ne szokjon hozza mindig ahoz,hogy mindig ugyanugy csinalom.
3: nem hiszem el hogy nem sikerült csak egy kis gondolkodást mögéfűzni annak amit írtam.
Nyilvánvalóan az ismétlésszámhoz szabott súlyokról is beszélek. Aki 20-50 ismétlést akar csinálni, az nem 1RM 90% ával áll neki.
Kérdező:
Variálhatod, de igazából szinte lényegtelen (izomtömeg növelésénél), hogy melyik mellett kötelezed el magad, hacsak nem erőt is akarsz fejleszteni.
Azt csináld amelyik jobban tetszik. Ha megunod változtass. Akár 1 edzésre, akár egy hónapra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!