Hogyan építenétek fel egy magas volumenű teljes test edzést? Váll gyakorlatok?
Heti 3 teljes test, de ebből csak az első nap magas volumen.
1. Volume
2. Recovery
3. Heavy
A sorozat/ismétlés szám megvan (3×10, 15 / 4×10), de a konkrét gyakorlatokkal problémám van. Minél kevesebbet akarok. Amik eddig biztosak:
Guggolás 3×10
Fekve nyomás 4×10
Döntött törzsű evezés 3×10
+ valamilyen gépes gyakorlat csak a volumen kedvéért, 3×15
Kábeles hasprés 4×15 (ebben nem vagyok biztos, hogy kell)
Power clean* 1×5
Tricepsz nyújtás 3×15
Valamilyen bicepsz gyakorlat, 3×10
Ebben kimaradt a váll, illetve nincs benne az archoz húzás, ami nekem afféle kötelező gyakorlat (aki ismeri a gyakorlatot, tudja, hogy miért).
A vállal az a probléma, hogy tricepszet használ, mint a fekve nyomás, így az egyetlen váll gyakorlat, ami nem okoz váll fájdalmat (mellről nyomás) kiesik. Maradnak a mindenféle oldal emelések, amik 1-2 ismétlés után brutális rotátor köpeny fájdalommal járnak, mindegy hogy csinálom-e a "víz öntős" hülyeséget.
Szóval valamilyen váll gyakorlatra lenne szükségem, vagy arra gondoltam még, hogy mivel elég sok ideig tart végigcsinálni ezt az edzést, az első gyakorlatom lenne a fekvenyomás, az utolsó meg a mellről nyomás... ezt kipróbálom majd, de ha nem működik, muszáj valami izoláció.
*ez az egy nehéz gyakorlat lenne aznap, mert máshova nem fér be, viszont muszáj betennem valahova
Hasat lehet kihagynám, elég sok törzset aktiváló gyakorlat van.
power cleant nem ajánlom, nehéz a kivitelezés, nagyobb az esélye hogy megsérülsz, mintsem hogy javadra válik.
És nem vagyok benne biztos hogy érted hogy mi a volumen...
160 kg-s clean-ig nem "sikerült" lesérülnöm, pedig mindig 3+ ismétlésszámon edzettem őket.
7 év edzés után a volument pedig majdcsak kibetűzöm valahogy...
Mindegy, amúgy sem sokat vártam ettől a kérdéstől.
7év edzés után idejössz ilyen kérdést feltenni?
nah ez a nem semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!