Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Otthon szoktam gyúrni, kezdő...

Otthon szoktam gyúrni, kezdő vagyok, milyen felszerelést kéne még beszereznem?

Figyelt kérdés
Sziasztok,3 hete kezdtem,nagy elszántsággal :D ,otthon egy külön szobám van erre a célra , van egy egyszerű fekvőpadom két egykezes és egy kétkezes súlyzóm. Jelenleg ezekkel a súlyzókkal minden testrészre tudok gyakorlatokat végezni (az interneten sokat találtam) Milyen gépet lenne érdemes még beszereznem szerintetek ? Olyan precíz étrendet még nemálítottam össze magamnak,annyiból áll jelenleg, hogy 5-6x eszek egy nap és mindig csirkemellet (vagy más húst) rizssel és valamilyen otthon termesztett zöldséggel.Mit godoltok mire lenne még szükségem?
2015. okt. 25. 06:11
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
gugoláshoz nemnagyon van szükségem semmire ,mindig a lábamban árzem a legnagyobb izomlázat
2015. okt. 25. 17:59
 12/19 anonim ***** válasza:
Akkor a guggolás megoldódott. Bár nem tudom hogy csinálod. vagy állványod vagy elölguggolsz?
2015. okt. 25. 21:00
 13/19 anonim ***** válasza:

Semmi szükség egykezesekre, ha nincs pénz. Bicepszezned pl. nem is kell egyáltalán, ha rendesen(tehát nem izolálva) csinálod az alap gyakorlatokat. A tolódzkodás is hasonló: ha rendesen(!!!) csinálod, ugyanazokat az izmokat dolgoztatja meg, mint a fekvenyomás. Persze a rendesen alatt nem azt értem, hogy hátra dőlsz és tricepszre koncentrálsz, hanem azt, hogy a lehető legnagyobb súlyt próbálod megmozgatni a lehető legtöbb izom bevonásával.

Kérdező: attól, hogy izomláz van a lábadban, még nem biztos, hogy fejlődik is. Ha 20-30 ismétléseket csinálsz, mert nincs elég súly, akkor biztosra veheted, hogy max egy évig fogsz fejlődni. Igenis kell az állvány, és a súly hozzá. A földről felvétel + elölguggolás kombót nem ajánlom, mert edző nélkül képtelenség helyesen begyakorolni.

Ami még kell: olvass könyveket, kezdésnek jó lesz a starting strength, és a powerbuilder e-book, csak hogy legyen fogalmad, hogyan is kéne edzeni, hogyan kell végrehajtani helyesen a gyakorlatokat. Ha van erőemelő(nem konditermi személyi edző!!!) ismerősöd, akkor kérd meg, hogy tanítsa meg a helyes technikákat, így sok időt spórolhatsz.

2015. okt. 25. 23:07
 14/19 A kérdező kommentje:

egyenlőre felkapom a földről és a nyakamba teszem,még nem edzek olyan elkepesztő nehéz súlyokkal(amint irtam 3 hete kezdtem)

egyébként 10-12 ismétléseket csinálok lábra,egykezesek jópár gyakorlathoz kellenek,pl. oldalemelés,tárogatás,lórúgás,egykezes döntött törzsű evezés,koncentrált bicepsz,kitörés

szoktam olvasgatni is,bb.hu-ról vettem a gyakorlatokat,ott levannak irva hogy is kell elvégezni

2015. okt. 26. 08:06
 15/19 anonim ***** válasza:

"oldalemelés,tárogatás,lórúgás,egykezes döntött törzsű evezés,koncentrált bicepsz,kitörés "

Pont ezekre nincs szükséged, ha rendesen végzed az összetett gyakorlatokat. 0, azaz nulla kg izmot fognak rád pakolni, az energiádat viszont pazarlod velük. Majd ha 5-6 év alatt megerősödsz az alapgyakorlatokban, akkor lesz értelme naturálként 1-1 ilyen gyakorlatot beiktatni az alapgyakorlatok után, kiegészítésképp.

2015. okt. 28. 13:18
 16/19 anonim ***** válasza:
Ja, és a builder.hu legyen az utolsó forrás, ahonnan tájékozódsz.
2015. okt. 28. 13:18
 17/19 A kérdező kommentje:
miért a builder.hu legyen az utolsó? olyan rossz oldal?
2015. nov. 2. 21:59
 18/19 anonim ***** válasza:
A builder nagyon felületes és tele van broscience-el. Nem feltétlenül mondanám, hogy rossz, mert csinálnak hasznos dolgokat, és a kezdőknek kb. ilyen szinten lehet átadni a dolgokat, viszont ha valaki nem nő ezen túl, akkor az már baj.
2015. nov. 4. 00:15
 19/19 anonim ***** válasza:
A felszínesség és a broscience egy dolog, viszont az igazi probléma inkább az, mint a legtöbb gyúrós oldallal: a szteroidhasználó versenyzők módszereit ajánlják naturál sportolóknak(osztott edzés, magas ismétlésszám, izomcsoportonként 3-4 gyakorlat, stb) aztán akinek jó a genetikája annak ez is működik, a többiek meg le vannak szarva, és el vannak intézve annyival, hogy "biztos nem jól kajálnak". Az étkezésről meg már ne is beszéljünk, ott is ugyanez a helyzet. Szteroid Szilveszternek valószínűleg úgy pörög az anyagcseréje, hogy megbirkózik a 3 óránkénti kajálással, az edzés utáni cukoradag káros hatásait meg leszarja, ahogy azt is, hogy 2015-ben már tudjuk, hogy semmi értelme így tölteni a glikogént... meg még sorolhatnám. Nem ez az az oldal, amit keresel.
2015. nov. 4. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!