Szerintetek elég ennyi? Tanács?
Sziasztok!
19 éves fiú vagyok, jelenleg 74 kiló, heti három súlyzós edzést tartok, több, mint két éve. Az utóbbi időben elkezdtem figyelni arra, hogy mit eszem. Nem tömegelés, nem is szálkásítás, csupán annyi, hogy nem zabálok össze-vissza, nem eszek mindig, mikor a szemem megkívánja, nem iszok cukros üdítőket, ilyesmi. Alapvetően arra figyelek a napi kajám során, hogy a fehérjemennyiség meglegyen (napi 60-70 g), a szénhidrátom az napi 150-200 g, zsír pedig átlagosan 40 körül lehet.
Szeptember óta tartom ezt az étrendet, és 76 kilóról lementem 73,5-74-re. A kérdésem csak annyi, hogy ilyen makrómennyiségek mellett tudja tartani a szervezetem az izomtömeget, vagy több kéne neki? Azért merült fel bennem a kérdés, mert az elmúlt időszakban úgy érzem, mintha "összeestem" volna kicsit :D
Az izomépítés feltétele a kalóriaplussz.
65g fehérjével,175g ch val,40g zsirral számolva ez 1320 kalória.
Véleményem szerint:
Szintentartáshoz 150g fehérje min 2200 kalória /nap.
Diétához 200-220g fehérje és fokozatosan csökkentett kalória,nagyjából 1500ig.
Egyszóval kevés a fehérje és a kalória is.
Remélem segítettem.
Dehogy kell neki 200+ fehérje...diéta alatt sem.
Mindenképp kevés a fehérjebeviteled, olyan 120-140g/napot próbálj tartani azért.
2g /ttkg fehérjénél nem kell több.
szh:3-5g/ttkg
zsírokból meg annyi amennyivel kalóriaplusszba kerülsz 2-300 +kalória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!