Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Diétázásnak megfelel így a dolog?

Diétázásnak megfelel így a dolog?

Figyelt kérdés

Én 175cm és 135kg vagyok, fogyni szeretnék.

Azt olvastam a Body Builder-en hogy a fogyáshoz és a szálkásításhoz 2g/testsúly kg szénhidrát és fehérje kell.

Mivel pénzhiányban szenvedek így nem baj ha ezt leviszem 1,5g-ra? Nem leszek testépítő, csak egy izmosabb kinézetet szeretnék majd elérni a fegyencedzés keretében. Ez elég lesz?

[link]

Ennyi lenne a tápanyagom.

Ezek mellé menne a Multivitamin és a C-Vitamin.

Plusz napi 2db halolaj kapszula.

2015. okt. 21. 13:25
1 2
 11/14 Szintiszoli123 ***** válasza:

Nagyon rutintalan vagy, de semmi gond.

Legyen 2 gramm fehérje, 3 gramm Ch és 1 gramm zsír a kiindulás. Emellett heti 3x1 óra súlyzós edzés és 3x30 perc aerob (pihenőnapon, vagy súlyzós edzés után).

Menjen ez 2-3 hétig, nézd meg, mi történik.

Valszeg stagnálni fogsz, de nem baj, mert így megtudod, mi a szintentaró mennyiséged. Ekkor kezdheted visszavenni a CH-t. 0,5 gramm mínusz egyszerre, aztán 1-2 hétig figyeled a súlyod. A cél a heti min. 0,5, max. 1 kg zsírvesztés. Úgy állítod a CH-t, hogy ez meglegyen.

Ekkora túlsúlynál az első pár kg gyorsabban le fog szaladni (részletekbe most nem mennék bele). A következtetést abból kell majd levonni, ami aztán következik.

Ha tudsz, több mozgással kerülj kalóriadeficitbe, mintsem kajamegvonással. A test meghálálja.

Ha 2 gramm alá kéne menni a Ch-val, akkor már csökkenthetsz zsírt is, de ne menj a zsírral 0,5 gramm alá (a test meghálálja).

Megértettem, hogy ülőmunkát végzel. Én is. De én a Te étrendeddel éhen halnék, úgy, ahogy is sinNIN.

"eddig mindenfélét összezabáltam." ... "Ügyeltem arra, hogy ne hirtelen váltsak." Akkor valahogy nagyon nem passzol a képbe, hogy miért ennél holnaptól annyit mint a macskám.

Az arányokon ne görcsölj. Azok az étrend célja szerint változnak. A megadott makrókkal foglalkozz.

Tipp: a zöldséget ne számold bele a CH-ba (se). Átverős. Pl. a káposzta 100 grammja 5 gramm Ch, de simán el tudom képzelni, hogy az emésztése annyi energiát követel a testtől, amit befektetve a végére nullához közelít a káposztából nyert nettó energia. Ezzel sokan nem értenek egyet és jönnek a termodinamika törvényeivel. A test azonban nem feltétlenül így működik. Ezért legyen meg a napi fix zöldségbeviteled: mondjuk 500 gramm. Ennyi úgyis kell. A rost és az egészség miatt. Ezt ne számold bele a CH-ba! Ennyi kell akkor is ha szálkásítasz, meg akkor is ha tömegelsz, ezért felesleges számolni. Deficitbe vagy szufficitbe annak a mennyiségnek a csökkentésével vagy növelésével kerülj, amit ezen felül viszel be zabpehellyel, rizzsel, stb.

Ha több zöldséget akarsz enni, az 500 grammon felüli részt esetleg beleszámolhatod a CH-ba.

Rajtad áll, hogy ezzel mit kezdesz.

Tipp: Olvass sokat! Közhely, de a Sárga Kapszulával, meg az "Amit a zsírégetésről tudnod kell" című ingyen letölthető cuccokkal kezdeném, aztán jöhetnek a komolyabb olvasmányok.

2015. okt. 21. 18:40
 12/14 A kérdező kommentje:

Egyelőre így áll a dolog:

2-2,5g/fehérje: 175.34 (mindennek a fehérjéjét összevonva)

3g/szénhidrát: 225.9 (a zöldséget nem számítva csak a zabpelyhet és a rizst)

A zsír az eddig úgy néz ki, hogy 4ek olívaolaj, 2 halolaj és 2 lenmagolaj kapszula.

2015. okt. 21. 19:39
 13/14 A kérdező kommentje:

Zsír:

4ek = 48

Halolaj és Lenmagolaj 2-2db (nem tudom mennyi zsír van bennük vagy éppenséggel olaj)

2015. okt. 21. 19:45
 14/14 anonim ***** válasza:

Márpedig nullkalóriás zöldségek nem nagyon vannak. A tapasztalatok nem azt mutatják, hogy ha az ember tápanyagbevitelének jelentős része zöldség, teljesen normális kalóriabevitel mellett, akkor lefogy, majd éhenhal... Igaz, kevesen alapoznak zöldségekre, de van ilyen is.

Nekem az a korrekt, hogy a káposzta szénhidrát- és fehérjetartalmát is beleszámolom a makrókba, hisz van benne mindkettő :) (Nem is tudom nem számolni, automatikusan berakja a program.) Ha valami nem OK, úgyis feltűnik idővel. De mindenki csinálja, ahogy neki tetszik, persze. Akinek nem számottevő a zöldség, az kihagyhatja a számolásból, de egyeseknél ez a fehérjebevitel töredékére csökkenését eredményezi, ami fals adat s a test s tud róla, hogy ne hasznosítsa a növényi aminosavakat. A komplettség más lapra tartozik, való igaz, hogy ha rosszul jön ki, akkor sokat érünk a megfelelő fehérjebevitellel, ha bizonyos esszenciális aminosavakból alig van.

Ami a százalékokat illeti: a test nem százalékokkal működik, hanem grammokban kifejezhető igényei vannak. A fehérjének akkor is meg kell lennie, ha keveset eszik az ember, akkor is, ha duplaannyit. A zsírra is megvan a minimum, szintén grammban.

A szénhidrát választás kérdése, testépítenek emberek 10 és 80%-kal is, az bizonyos. Nem mindenki nyom tipikus étrendet, viszont még a ketogénezők szerint is minimálisnál több szénhidrátra van szükség edzéskor. Zerocarber testépítőkkel még nem találkoztam a Neten sem. Ki kell tapasztalni, kinek mi jön be, mi szimpatikus vagy simán követni a tipikus testépítő étrendet. De a kalóriát úgy kell belőni, hogy meglegyen az eredmény, miközben nem esünk össze...

2015. okt. 22. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!