Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Diétázásnak megfelel így a dolog?

Diétázásnak megfelel így a dolog?

Figyelt kérdés

Én 175cm és 135kg vagyok, fogyni szeretnék.

Azt olvastam a Body Builder-en hogy a fogyáshoz és a szálkásításhoz 2g/testsúly kg szénhidrát és fehérje kell.

Mivel pénzhiányban szenvedek így nem baj ha ezt leviszem 1,5g-ra? Nem leszek testépítő, csak egy izmosabb kinézetet szeretnék majd elérni a fegyencedzés keretében. Ez elég lesz?

[link]

Ennyi lenne a tápanyagom.

Ezek mellé menne a Multivitamin és a C-Vitamin.

Plusz napi 2db halolaj kapszula.

2015. okt. 21. 13:25
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:

A linken elírtam a második oszlop alját. :D

Így nézne ki:

Összbevitel:

Fehérje: 111.63

Szénhidrát: 111.58

Zsír: 8.56

Rost: 28.1

2015. okt. 21. 13:30
 2/14 A kérdező kommentje:

Multi:

[link]

C-Vitamin:

[link]

Kálcium+Magnézium+Cink:

[link]

Lenmagolaj:

[link]

+ Menne még az Omega 3 Halolaj

Lenmagolaj: 2db

Halolaj: 2db

2015. okt. 21. 13:42
 3/14 Szintiszoli123 ***** válasza:

Fontos lenne tudni, hogy mennyit eszel most. Nem jó hirtelen elvenni a kaját.

Ami CH-t összeírtál, az akkor elég, ha a zsírbevitelt felviszed 1 grammra.

Nemed?

A répa meg a gomba CH-ját sem biztos, hogy jó beleszámolni, de ebbe most ne menjünk bele.

2015. okt. 21. 16:14
 4/14 anonim ***** válasza:

63 kg vagyok, az izomtömegem is tuti kisebb, mint a tied, nehezen fogyok, de viszonylag gyorsan éhenhalnék ennyitől...

A kapszulák méretét nem ismerem, de minimum 60g zsírt azért vigyél be naponta. Persze többet is lehet, választás kérdése, szénhidrátra vagy zsírra alapozol, ami a kalóriabevitelt illeti.

A fehérje megteszi, de egy kicsit emelhetsz is rajta.

A 2g/ttkg nyilván nem állja meg a helyét mindenki esetében ugyanúgy (plusz máshogy is lehet, én fél g szénhidráttal érzem magam a legjobban). Eredetileg amúgyis nettó testtömegkg kell (csak éppen nem kövér embereknél nincs óriási tévedés, ha egyszerűsítünk), a sok plusz háj viszonylag kevés plusz energiát igényel, bár valamennyit azért igen.

De 2-2g... Az koplalás.

Jobb, ha egyénileg nézed s döntöd el, némi utánaolvasással s főleg tapasztalattal, hogy mennyi energiára van szükséged. Ha fizikai munkát végzel és 4000 kcal-lal tartasz súlyt, akkor az ilyen 1000-1200 kcal brutális koplalást fog jelenteni, szédelegsz és izmot vesztel.

A normális kalóriadeficit a követendő. Amivel heti fél-1 kg-ot fogysz, többet nem.

2015. okt. 21. 16:21
 5/14 A kérdező kommentje:

Csak összeadtam mindent. :)

A nemem férfi és eddig mindenfélét összezabáltam.

Ügyeltem arra, hogy ne hirtelen váltsak.

Napi 2 halolaj és 2 lenmagolaj kapszula lesz.

De átgondoltam a képletet, hogy azért legyen meg a fehérje is. Hozom a linket. :)

Most így hangzik a dolog:

[link]

2015. okt. 21. 16:24
 6/14 A kérdező kommentje:
Ülő munkát végzek.
2015. okt. 21. 16:26
 7/14 A kérdező kommentje:

Ehhez mi kell még pluszba?

Szerintem úgy tűnik, hogy a szénhidrát kicsit alacsony.

Azt mondják a napi tápanyag 60%-ának annak szénhidrátnak kell lennie.

Most a legutóbbi táblázatom alapján így állok (hozzátettem 4 evőkanál olívaolajat is):

Szénhidrát: 29%

Fehérje: 38%

Zsír: 34%

Most hozzátettem 300g rizst így néz ki ezzel együtt:

Szénhidrát: 52%

Fehérje: 27%

Zsír: 21%

Akkor mit tegyek hozzá vagy jó így?

2015. okt. 21. 16:34
 8/14 A kérdező kommentje:

Na most sikerült beállítani erre:

Szénhidrát: 50%

Fehérje: 28%

Zsír: 23%

Azt hiszem azt olvastam, hogy kb ilyen aránynak kell lennie. :) És akkor így hozzá kellett nyomnom 250g rizst.

2015. okt. 21. 16:41
 9/14 A kérdező kommentje:

A napi szénhidrátmennyiség:

Rizs nélkül: 119.52

Rizzsel: 313.27

Kicsit sok... a szénhidrát rizzsel együtt van vagy 5g/testsúly kg. Vagy ami a zöldségekbe van az nem számít? :S Jó lesz így?

2015. okt. 21. 16:56
 10/14 anonim ***** válasza:
ez bűnszar-.......111gr fehérje?ráadásul ugy h beleszamitod a zabpelyhet meg sárgarépa úristen.ha csinálsz vmit normálisan, ha nem akarsz ne csináld
2015. okt. 21. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!