Gondolkodtam, nem hülyeség a szuperszett?
Noss,sokkal kissebb súllyal tudod végezni a bizonyos gyakorlatokat.
Ellenben,ha maximális odafigyeléssel egyszerre csak 1 gyakorlatot nyomsz,(nagyobb súllyal ugyanolyan szabályosan),az sokkal hatékonyabb.
Szerintem csak annyit ér,hogy gyorsabban kész van,és jobbakat tudsz pózolni a tükör előtt...
inkább ne gondolkozz :D
tudod, van a munka, meg a teljesítmény. lehet, hogy kisebb súllyal edzel szuperszettben, de az elvégzett munka általában több,mert több ismétlést végzel. ráadásul a minimálpihenő miatt gyorsabban, így a teljesítmény, ami a munka, és a végrehajtási idő hányadosa, sokkal nagyobb lesz. Ezért a superszett egy baromi jó intenzitásnövelő technika.
Másrészt, vannak nagy izmok, pl mell, váll, és vannak kicsik, pl tricepsz. sok embernek probléma a nagyobb izmok edzése, mert a nyomógyakorlatokban a kar előbb fárad, mint a megcélzott izom. Ezért azt elő kell fárasztani egy izolációs gyakorlattal. így már nem akadályoz a gyengébb tricepsz a nyomógyakorlatokban.
harmadszor, vannak antagonista szuperszettek is, amikor ellentétes izmokra csinálsz pihi nélkül egy szériát. Ezek ugyanakkora súllyal mennek, mint a normál, mert nincs előfárasztás. viszont nagyobb vérbőség érhető el. Ami jól néz ki,több tápanyag megy az izomba, intenzívebb kardiovaszkuláris edzés.
Vannak az alapgyakorlatok. Azokat nem erdemes szuperszettben vegezni. Mindegyiknek add meg a kellő figyelmet es pihenj sokat hogy erosodj bennuk. Ez izomcsoportonkent 1-2
A lemaradt izomcsoportjaidra érdemes extra munkaként ilyen szuperszett es tarsai dolgokat.
Én szeretek szuperszettben edzeni.
van mikor hónapokig így edzek, de mindig figyelj egy valamire.
Ez egy intenzív edzési technika, 6-8 hét edzés után, egy hét pihenő kell, hogy az idegrendszer és test regenerálódjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!