Hogyan szálkásítsak úgy, hogy az állóképességem és az erőm VISZONYLAG megmaradjon?
Ja, egyébként most így néz ki az edzéstervem:
Heti 3x erőnövelő edzés
- bemelegítés
- 5x10 guggolás 60kg-val (igen, nem vagyok annyira erős, hogy 100-al guggoljak, lehet oltani :D)
- a következő gyakorlatot nem tudom, hogy nevezik, de ebből ugyanannyit csinálok, mint az előbbi gyakorlatból (a gyakorlat a köv. videóban is megtalálható, 6:30-tól: https://www.youtube.com/watch?v=s17kft3DsD4)
- 5x10 deadlift 50kg-val (ezzel is lehet oltani :D)
- 5x10 guggolás úgy, hogy a súlyt elől fogom (50 kg-val)
- 5x10 nyakig felhúzás (?), 50 kg-val
- 5x10 fekvenyomás 70 kg-val
- 5x15 mellizomerősítő gyakorlat egykezes súllyal (10 kg-s súlyokkal)
- 10 perc nyújtás
Heti 2 úszóedzés + futóedzés
- 20 perc intervallum futás
- 1 km mellúszás
- 1 km gyorsúszás
Fogalmazzunk úgy, hogy ezután nem igazán vannak alvásproblémáim... :D
Heti 1 bokszedzés
- Csakhogy a technika ne maradjon ki :D
Júliusban kezdtem rendszeresen edzeni 7 év kihagyás után, azóta október elejéig mindennap edzettem (ez 12 hét folyamatos erőnléti edzés + sportspecifikus edzést jelentett), szeptember 28 - október 4. között pihenő volt, mert muszáj volt a fejlődés miatt. Az 1 hét pihenő után most 8 hét intenzív edzés ismét, nem tudom, hogy még mennyit tudok fejlődni. Önmagamhoz képest iszonyat sokat fejlődtem, 12 kg-t adtam le, sokkal jobb az állóképességem, az erőm, de ez még nem lesz elég a versenyhez.
Legyen egy nap pihenőd, nem szabad nagyon bezsongani. Az edzésterv nekem jónak tűnik egyébként, annyi, hogy esetleg még agy vállból nyomást egykezesekkel vagy kétkezesekkel berakhatsz. Guggolást esetleg úgy lehetne fejleszteni, hogy kevesebb szériát nyomsz és csak egy félét. Azt, hogy elölgugolást vagy tarkón guggolást csinálsz rád bízom. Küzdősporthoz szerintem az elölguggolás funkcionálisabb, de váltogathatod is.
Szálkásításnál lassan kell visszavenni a szénhidrátból, sokat aludni és sok vizet inni. Súlyokat ne vedd lejjebb, tartsd az ismétlésszámot, de növelni nem kell. Ameddig tömegelsz addig esetleg picit növelhetsz a guggolásokon, felhúzáson például, de drasztikus ugrás ilyen rövid idő alatt már nem hiszem, hogy lesz.
A szénhidrát csökkentéstől egy kicsit tartok.. :D Már csak azért is, mert volt olyan, hogy belevágtam egy szálkásító diétába még az elején, és komoly állóképességi/kardiovaszkuláris terhelést kapott a szervezetem edzés alatt, és az egyik edzésen szarul is lettem, de nagyon :D Lehet am, hogy rosszul csináltam. Sok szénhidrátot fogyasztok, viszont így is sikerült nagyon sokat fogyasztanom és erősödnöm, igaz, most a következő hónapban sacc/kb. 6-8 kg-t kell leadnom 1 hónap alatt... :D Novemberben kezdem a szálkásítást, az általad javasolt szálkásítási tippel kb. mennyi tömeg mehet le rólam?
És nagyon köszönöm az eddigi tippeket! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!