Milyen "felvezető" gyakorlatot ajánlotok tolódzkodáshoz és húzodzkodáshoz?
Mindkettőt lehet könnyíteni gumikötéllel. Az állványra akasztod a gumikötél-hurkot, és lent belelépsz vagy térdelsz. A gumikötél a nyúlásával arányos mértékben segít, így a testsúlyodnál kisebb súlyt kell tolnod/emelned.
Mindkét mozgás alsó részén, ahol el kell indítani a felfelé mozgást, ott segít legtöbbet a kötél, majd felfelé egyre kevesebbet. Gumikötéllel pontosan azt a mozgást tudod gyakorolni, mint a szabadon húzódzkodásnál/tolódzkodásnál csak a testsúlyodnál valamivel kisebb erővel. A gunikötél vastagságával tudod szabályozni, hogy mennyit segítsen a kötél. Vastagabbal érdemes kezdeni, ami többet segít, hogy egy teljes sorozatot meg tudj csinálni. Majd lehet áttérni a vékonyabb kötélre, míg nem teljesen el tudod hagyni.
Amikor már jól megy gumikötél nélkül, akkor elkezdhetsz súlyokat pakolni magadra.
Ha megy már legalább 3 ismétlés, akkor próbáld meg ezt:
Én csináltam, és eljutottam addig a szintig, hogy tudok 10-12 ismétlést egyszerre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!