Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Nekiálltam a testépítésnek....

Nekiálltam a testépítésnek. Nem akarok semmiféle étrend kiegészítőt inni vagy enni. Milyen kaja jó?

Figyelt kérdés

Csirkemell,rizs,zöldségek,marha hús,tonhal,tojás

Ezek jók?



2015. okt. 5. 14:37
 1/4 anonim válasza:

Ez mind jó + pulyka, tengeri halak, túró, édesburgonya (elég drága), zabpehely.

Szerintem simán jó a csirkemell helyett a comb is, minimálisan van benne több zsír (+2g/100g).

2015. okt. 5. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Minden élelmiszer jó, az már egyéni hit kérdése, hogy milyen típusú feldolgozott élelmiszereket mennyire kerülsz... Alapjáraton az a lényeg, hogy tudd miben mennyi zsír, szénhidrát, fehérje van és be tudd tartani a számodra szükséges mennyiségeket.
2015. okt. 5. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Jó fehérjeforrások a csirkemell, hal, soványabb marhahúsok, tojás, túró. Elég jó a tejsavófehérje, de nem baj, ha nem akarsz használni kiegészítőt. Amit érdemes lehet az egy multivitamin, egy kis C-vitamin pluszba és halolaj kapszula, D-vitamin, ízületi tápkieg, főleg kollagén (=> zselatin). Amúgy lehet enni zsírosabb húsokat, de azért az nem ugyanaz. A csirkemell nem véletlenül a legnépszerűbb, szinte full fehérje.


Szénhidrátforrásból azt érdemes használni, ami összetett szénhidrátot, tehát keményítőt tartalmaz. Van egy csomó forrás. A rizs azért népszerű, mert olcsó, nincs hülye mellékíze, és szinte csak keményítőt tartalmaz, könnyű vele sok szénhidrátot bevinni és könnyű vele számolni. Zöldségből kvázi minden jó, de becsapós lehet, meg sok zöldségnek elég minimális a rosttartalma, pl ha megeszel két kiló uborkát nem vittél be annyi rostot, mint amennyit fél kiló karalábéval... De igazából nem kell annyira számolgatni, az a lényeg, hogy egyél mindig zöldséget, legalábbis a klasszik hús plusz valamilyen szénhidrát étkezés mellé érdemes. (Én egyedül edzés után nem eszek zöldséget.)


Főzéshez, sütéshez a legjobb a kókuszzsír. Nem olcsó, de nem kell belőle sok, érdemes beruházni egy teflonos serpenyőbe. Jó zsírforrás a lenmagolaj és az olivaolaj. Ezekből sem kell sok, én olyan két evőkanállal szoktam mindkettőből. Valamint magvak! Mogyoró, dió, kesudió, lenmag stb.

2015. okt. 5. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Tejsavótól pattanàsos lesz a bőröm.Köszönöm!
2015. okt. 7. 08:32

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!