Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogyan kezdjek el edzeni?

Hogyan kezdjek el edzeni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elszeretnék kezdeni erősíteni. Nem a külső a fontos számomra, hanem a jól karbantartott test. Szóval nem csajozni meg stb akarok vele elsősorban, hanem kialakítani saját magamért a jó erőnlétet. Ép testben ép lélek. Önbizalom, és motiváció fejlesztés, jó hangulat. Ezek a fontosak számomra.

Szóval 185 magas vagyok, és 68 kg... Nem akarok szurizni, meg lótápon élni... Hogyan álljak neki.

Jelenleg főként kerékpároztam (több ezer km), és napi szinten fél óra futás (6,5 km). Szóval a lábaimat megoldom. Ennek következtében mivel kerékpársportolok, és a többletsúly hátrány, nem edzettem felsőtestre, karokra.

Szóval egy olyan edzéstervet szeretnék összeállítani, ami mindent edz, (lábakat megoldom). Milyen gyakorlatokat javasoltok, milyen periódusokban, étrend, stb amire érdemes odafigyelnem.

Őszinte leszek, felsőtestre, és karokra iszonyatosan elvagyok gyengülve, mert nem kellett használnom őket. Sőt, kerékpározás miatt szerintem már izomtömeget is veszettem...

Két napja megpróbáltam 50 fekvőt lenyomni, de egyszerűen nem bírtam... Többszöri megállással sikerült csak. Persze, most ne látszat fekvőtámaszra gondolj, hanem ahol az orrom érinti a talajt. Még most is érzem a karom... De ez szerintem jó, legalább érzem mert fáj!

Fejben nagyon erős vagyok, szóval amit elhatározok, az mellett kitartok. Csak mielőtt bármit tennék, kikérném néhány hozzáértő véleményét, akik többet tudnak nálam a témában.

Minek, és hogyan álljak neki, ha formába akarom hozni magam?

2015. okt. 1. 13:40
 1/3 A kérdező kommentje:
22/F
2015. okt. 1. 13:40
 2/3 anonim válasza:
Menj el edzo terembe,ott adnak tippeket az etrenedre,meg ilyesmikre:)
2015. okt. 1. 13:52
 3/3 anonim ***** válasza:
olvasd el a sárga kapszula-t
2015. okt. 1. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!