Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ti mivel nyugtattátok magatok/...

Ti mivel nyugtattátok magatok/gyűjtöttetek erőt mikor az elején jártatok?

Figyelt kérdés

Edzek, edzek, de annyit érzek, mintha visszafele haladnék. Nem érzem erősebbnek magam, fittebbnek, sőt, kifejezetten lustán tekintek magamra, pedig mindennap edzek.

Igaz, egyelőre főként intervallumozok, a súlyzós edzéshez a súlyzóim csak néhány kilósak, itt sokatokhoz képest egészen elenyésző, de valahol el kell kezdeni ugye.

Valami viszont most agyban beakadt, nem érzem jól magam (megj. nem tervezem borítani az edzésem, vagy kihagyni bármit is. Ugyanúgy csinálom) de motoszkál bennem ez a "minek?" dolog, akaratom ellenére is.

Na meg talán többet érnék vele, ha kondiba járnék, mint hogy itthon "bohóckodom" de már a gondolatától is frászt kapok, gondolván gyenge vagyok, csak elvenné a kedvem (és ha nem is figyelne rám senki, mert miért tennék, akkor is úgy érezném hülyét csinálok magamból).

(Azt azért megjegyzem, hogy nő vagyok, nem kétajtós szekrénynek készülök ^^

és a rosszindulatú megjegyzéseket ne itt, ha lehet)

2015. szept. 3. 17:47
 1/7 anonim ***** válasza:

Míg nem olvastam, hogy nő vagy, annyira az ujjaim begyében volt a szexualitásodról való fiktív feltételezések szövögetése...

Viccet félretéve, kinézetért edzeni tényleg "minek". A másik, ami lehet, hogy túledzett vagy.

Szerintem a motiváció hülyeség, és neked sincs szükséged rá - mint ahogy senkinek se. Milyen nevetséges lenne, ha csak akkor csinálnánk valamit, ha motiválva érezzük magunkat rá? A motivációnál ezerszer fontosabb az önfegyelem és az elköteleződés, ami neked megvan.

Én ugyanezen megfontolásból nem tartok csaló napokat sem. Ha egyszer beáll az agyam, hogy "ma lehet MINDENTAMITAKARSZ", akkor elköteleződök, és hivatásomnak érzem, hogy teljesítsek. :D

2015. szept. 3. 18:18
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem kell minden nap edzeni.
2015. szept. 3. 18:49
 3/7 anonim ***** válasza:

"Na meg talán többet érnék vele, ha kondiba járnék, mint hogy itthon "bohóckodom" de már a gondolatától is frászt kapok, "

Miért? Én 75 kg-osan mondtam azt, hogy OK, ennyi és netovább. Elkezdtem először itthon edzeni (Rubint Réka, fitnessblender, szobabicikli). 2-3 hét után már éreztem, hogy rengeteget nőtt az állóképességem. Ezután elkezdtem futni. Eleinte aggódtam, hogy ki mit fog szólni, "mert dagadt vagyok, gyenge..."

Aztán ezt elhessegettem. 2 hónap rendszeres edzés után már 10-15 km-eket futok. Még mindig van rajta felesleg, de most már annyira élvezem a mozgást, hogy nem is érdekel, ki mit gondol. Az utóbbi 3 hétben kondizni is járok. Igaz, többnyire még a kardiora vagyok ráállva, de heti 2x csinálok súlyzóval/gépekkel teljes test edzést, hogy ne legyek puding. Totálisan lesz*rom, hogy ki mit gondol. Sikerült olyan helyet választanom, ami nagyon jól felszerelt, de góliátok edzenek körülöttem legtöbbször :) De no problem, senki nem szól be, nem röhögnek, teljesen normális mindenki, az ember saját magával törődik a konditeremben (meg jó páran a telefonjukkal:D), nem a másikkal.

24/L

2015. szept. 3. 19:07
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem fognak beszólni.
2015. szept. 3. 19:18
 5/7 anonim ***** válasza:

az első 1-2 alkalommal mindenki hülyén érzi magát, aztán hozzászoksz és 3-4-5. alkalommal már úgy mész be a terem ajtaján, mintha a legtermészetesebb dolog lenne...

amúgy nekem az segít sokat, hogy minden este lefotózom magamat kisgatyóban és ha fogy a motiváció végig pörgetem az 1200 valahány képet.

2015. szept. 3. 19:25
 6/7 anonim ***** válasza:
én általában videot készitek magamrol és azt nézegetem mikor elmegy a kedvem mindentől :D
2015. szept. 3. 19:33
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem akarlak elkeseríteni, de nem az első évben kell az igazán nagy akaraterő, hanem évtizedek múlva...
2015. szept. 3. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!