Szálkásításnál mennyit számít ez?
a kókuszzír egy telített zsír, igazából nem különösebben jó zsír, egyedüli előnye, hogy hőkezelés hatására nem lesz belőle transzzsír, mint a napraforgó olajból, ha meg tocsogó kókuszzsírban sütsz, az rengeteg + zsír a kajádba naponta...
Az olivaolaj, lenmaj, tökmag stb olajok nyersen jók, hőkezeléssel tönkremennek...
én speciel vettem egy méregdrága teflont, teszek a közepébe 1 evőkanál napraforgó olajat, azt egy szalvétával szétmaszálom az egészen, aztán mikor jutott mindenhová, meg felszívta nagy részét a szalvéta, akkor megsütöm amit sütni akarok és semmi nem ég le.
A kókuszzsír közepes láncú, könnyen emészthető, van azért előnye, jobbat nem ismerek, főleg, ha az íz is bejön a képbe, ami persze szubjektív.
Szerintem érdemes kókuszzsírt használni, még akkor is, ha árérzékeny az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!