Hogyan hozzam egy szintre az elhanyagolt lábamat a felsőtestemmel?
Saját testsúllyal edzek már több mint fél éve, és sajnos elhanyagoltam a lábamat. Sikerült a felsőtestemet valamilyen szinten megerősíteni, de pálcika lábaim vannak. Hogy tudnám egy szintre hozni a lábaimat a felsőtestemmel?
Csináljak olyat, hogy egy hónapig csak lábra gyúrok és még párszor egy full body traininget a szint fenntartásért? Ez jó ötlet, vagy inkább csak iktassak be a rendes edzésembe egy kemény láb edzést?
Eddzél mindenre. Guggolás, kitörés (sima, sétálós, fordított), vádli lépcsőn.
Előfordulhat, hogy nem megy helyesen a guggolás. A térded nem megy a lábfejed vonala elé, a hátad végig egyenes, a sarkad pedig végig lent marad a padlón. Így néz ki egy szabályos guggolás. Ha nem megy, csinálj boka-, és csípőmobilizációs gyakorlatokat, valamint érdemes farizomaktiváló gyakorlatokat, mert valószínűleg a farizmok inaktívak. Guggolásnál minél több izomnak kéne dolgoznia.
Szoktak sokan egylábas guggolást végezni, de amíg a sima nem megy szabályosan, addig felesleges erőltetni.
Kitörésnél is figyelj arra, hogy ne kerüljön a lábfejed vonala elé a térded, mert hosszútávon túlnyúlnak a térdet stabilizáló szalagok. Szerintem érdemes az ízület kiakasztását is kerülni, bár az akkor tud megterhelő lenni, ha van súly is.
Vádlinál pedig arra kell figyelni, hogy ne az Achilles-ín elasztikus erejét kihasználva rugózz, hanem az alsó és a felső holdponton is állj meg, szép lassan nyújtsd meg az izmot, de nem kell szarrá nyújtani, majd robbanékonyan állj lábujjhegyre és így tovább.
Biztos van még valami lábgyakorlat a Street Workoutban, de nem vagyok jártas, de szerintem ezeken alapulnak.
Mintha magamat látnám, mármint a kérdés. :D
Nekem is ugyan ilyen problémám van, ne hagyd abba a testedzést, semmi értelme. :D Edz lábra is azt annyi. :D Nem kell annyira megijedni emiatt szerintem. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!