Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ninjutsu? Érdemes?

Ninjutsu? Érdemes?

Figyelt kérdés

Érdemes járnom ninjutsura? Ez az egyetlen küzdősport, amit a közelemben oktatnak (Blaha Lujza tér) meg tetszik is, de félek fölösleges 10 000 forintot havonta költeni rá, mert nem tudom, mennyire jó önvédelemre...

Tapasztalatok?

Ui.: főleg az önvédelem számít

2015. júl. 27. 21:15
1 2
 11/20 Ahmose Aryxo ***** válasza:
100%

Szia. Én ninjutsuzum és igen önvédelemre is kitűnő.

#6-ossal egyet értek minden harművészet, küzdősport jó ha kellő odaadással gyakorlod, de a 15+ év tanítást nem mondanám feltétlen, mert az én Sensei-em sem tanít 15 éve de nem mennék máshoz tanulni :)

És a vérpistikéktől kérdezném, voltatoke azokon az edzéseken amiket lehúztok vagy csak összeszedtettek pár bemutató videot?

2015. júl. 29. 14:06
 12/20 anonim ***** válasza:
Voltam már pár edzésen. Karatén, tájboxon egymáshoz se értek. Bár nem is szidtam semmilyen stílust.
2015. júl. 29. 17:42
 13/20 anonim ***** válasza:
Nem tudom,miért akarjátok megvezetni a kérdezőt,hogy a ninjutsuval majd meg tudja védeni magát..Mert nem tudja.Az,hogy eljátszátok ezeket az utcai szituációkat,attól még nem fogjátok tudni megvédeni magatokat.Az utcán nem csak el lesz játszva,nem így fog történni,ahogy begyakoroltátok és sokkal gyorsabban fog történni.Az idegességtől meg el is felejtitek,mi hogy van.Ez nem film,ez a valóság.
2015. júl. 29. 21:00
 14/20 anonim ***** válasza:
35%
Sajnos a kamuedzések magabiztosságot adnak, de tudást nem. Ha meg az utcán megütnek rendesen vagy fellöknek, akkor te már nem fogsz tudni mit csinálni, mert vert helyzetbe fogsz kerülni. Neked kell először támadni, mégpedig hatékonyan, majd pedig nagyon gyorsan elfutni. Elég ha izomból tökön rúgod és sprintelsz. Lehet, hogy gyáva módszer, de legalább nem vernek össze és nem késelnek szét.
2015. júl. 29. 21:46
 15/20 Ahmose Aryxo ***** válasza:
Kedves #13-as. Sajnos kénytelen vagyok így szólítani mert még a nickneved sem vállalod fel a válaszod mellé. Nem ismerlek így nem tudhatom hogy valaha is kiprobáltad a ninjutsutsut és ha igen mennyi ideig jártál de a válaszodból arra következtetek hogy nem, de ha még is nem sokáig és nem értetted meg a lényeget. Nem akarom félrevezetni a kérdezőt, ezért mondom hogy a ninjutsuval megvédheti magát. ;)
2015. aug. 8. 19:55
 16/20 anonim ***** válasza:
Akkor légyszives monnd el,hogy te,mint ninjutsus hogyan védenéd meg magad egy nagydarab utcai kötekedővel szemben?
2015. aug. 8. 21:25
 17/20 anonim válasza:

Van Magyarországon néhány jó és reális ninjutsu iskola, de van ahol csak fingfűrészelést tanítanak. Az edzőtől függ, hogy milyen amit tanulhatsz. Sok kamu edző van Magyarországon, akik ninjutsu címén magas fokozatokkal bohóckodnak, de ütni sem tudnak egy egyeneset.

De elég megnézned a dojók videóit, aztán ki tudod találni.

2015. szept. 7. 20:24
 18/20 anonim ***** válasza:

Egy kezdő nem tudja videók alapján megállapítani,hogy mi hatékony és mi nem.Akik végignéznek egy karatebemutató,azok is azt hiszik,hogy hatékony.

A boksz meg a birkózás az hatékony.

2015. szept. 8. 15:24
 19/20 anonim ***** válasza:

Ha önvédelem, akkor krav maga.

Esetleg box. Esetleg thaibox.

2021. dec. 14. 20:40
 20/20 anonim ***** válasza:
vagy testépítés, vizuális önvédelem az elrettentés. Mondjuk van, amikor inkább felhívás, köss belém hatása van.
2021. dec. 14. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!