Vagy azért megoldható lenne egy átlag ember számára is elkezdeni?Nem igazán amatőr hanem picit profibb szintre gondolok.Minden nap csirkemell,fehérje,aminosavak és vitaminok és ugye még a korlátlan kondibérlet meg esetleg személyi edző.
Ha most kezded akkor kijössz 40-50e-ből, de ha tényleg jól akarod csinálni akkor egy százas. De vannak ennél sokkal drágább sportok is.
2015. júl. 27. 13:43
12/21 anonim válasza:
Versenyzői szinten nagyin drága, mint minden sport versenyzői szinten.
Hobbi szinten viszont nem, amennyiben az étrendre úgy tekintünk, hogy minden embernek (sportolástól függetlenül) alapvetőnek kéne, hogy egészségesen étkezik.
Ha az megvan, akkor az a néhány táplálékkiegészítő, meg a kondi bérlet már nem drága.
2015. júl. 27. 13:46
13/21 anonim válasza:
Pesten egy bérlet üti a 10 rongyot. Vidéken vannak 5 rugóért is bérletek. Én azt az évi 120 pénzt inkább, egy otthoni konditerem felállítására költöm.
2015. júl. 27. 17:33
14/21 anonim válasza:
Hát abból a 120 ezerből semmi nem jön ki:D
2 normális egykezes súlyzó 20-20 kg-al van vagy 30-40 ezer forint és még súlyod sincs.
Ott kilónként kb 700-1000 forintra számolhatsz azaz egy alap rúd (sima 40 kiló+ rúd) kb 40-50 ezer forcsi és még padot nem is vettél.
2015. júl. 27. 18:05
15/21 Osynho válasza:
"én azt az évi 120 pénzt inkább, egy otthoni konditerem felállítására költöm."
Ja, 10 évi bérlet árából valamit lehet is kezdeni. :D
Ez nem elég? Még egy fekvenyomó pad meg egy guggoló állvány és kész. Utóbbi nem is feltétlen kell.
2015. júl. 27. 18:31
17/21 anonim válasza:
Használtan lehet venni jó dolgokat amúgy. Ő például lehet, hogy nem szeret konditerembe járni. Sokan vannak, szól a zene, számomra is sok a zavaró tényező. Engem ott nem igazán ösztönöz a környezet munkára. Általában nagy edzőkomplexumokba botlik az ember, de én jobban a kedvelem a kisebb termeket, ahol igazi "izomszag" van. Ilyenekből meg már kevés van. Évi 120-ból meg elég sokra lehet menni, főleg ha nem szórod a pénzt, hanem a lényeget veszed. Egy fekpad se drága használtan. Sok kérdés volt itt korábban kiírva, hogy a srác 200-ból összehozott egy kis otthoni termet. Aki félre tud tenni havonta 20 ezret, az már összehozhat egy rendes kis termet. Fekpad, guggoló állvány, meg 100 kiló súly kijön ennyiből. Utána meg bővíted a bérlet árán. Persze a teremben több a lehetőség, de én valahogy nem tudok egy kicicomázott hatalmas épületben edzeni. Én nem bírom ezt a mainstream fitness ágazatot a maga gépeivel meg az 1000 féle porral és az önjelölt okosokkal.
2015. júl. 27. 18:42
18/21 anonim válasza:
17. osztom,mi használtam egy 180 cm-es rudat vettünk meg 125 kg súlyt 35000 ft-ért háznál,20000 volt a fekpad,guggoló állványhoz,tolóckodóhoz és húzóckodóhoz pedig ingyen szereztünk anyagot,2 egykezes súlyzót 20 kg súllyal 30ezerért,ez összeszámolva 85.000 ft
ja és még vettünk egy komplett gépet újszerű állapotba
Szerintem a testépítés az eléggé zsebbenyúlós, persze ha az ember komolyan is gondolja, nem csak vagánykodásból, meg pózolásból, szelfizgetésből jár a terembe. Ha nincs egy jól beállított étrended akkor nem fejlődik az izomzat, test. És itt a kaja része a drága. Igaz, már egy kondibérlet is lassan 20k még vidéken is úgyhogy az se kevés. De a fehérjepor, ilyen olyan speciális tápkiegészítők, vitaminok vagy csak a gyümölcsök, zöldségek, alacsony kalóriatartalmú ételek beszerzése dobja meg. Mert ezeket kell beépíteni az étrendbe, ha szeretnéd, hogy látványos is legyen a fejlődés. Na ez nem mindenkinek játszik, sajnos nekem sem úgy, hogy albérletben élek, és jóval nettó 400-500k alatt keresek sajnos. Persze ha saját lakás/ház van és nincs hiteled az megint más. Amúgy szerintem kell egy olyan 500-600k vagy e felett tisztán ehhez a sporthoz, és akkor még ebbe nem számoltam hogy esetlegesen van gyerek is, benzinre kell költeni, legyen félre tett pénz is, stb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!