Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogy lehet, hogy a legtöbb...

Hogy lehet, hogy a legtöbb gyúrós el van puhulva?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra, hogy sokan nem bírnak egy 50 kilós zsákot felkapni vagy egy fémradiátort megtartani. A nagybátyám sose edzett, aztán egyedül vitte a biliárd asztalt a bérházba. A gyúrós meg nem bírta vinni a szekrényt, úgy, hogy másik végén is állt valaki. Azonban a testépítő srác tíz lépés után feladta, mert nem bírta. Pedig rendesen ki volt edzve, nagy volt mindene, a lába is izmos volt. Hogy lehet ez? Komolyan mondom nem értem, hogy ha valakinek akkora combja van, mint egy fatörzs meg 45-ös karjai, akkor hogy nem bír elcipelni egy radiátort vagy szekrényt 30 lépésen keresztül. Leszögezem, hogy a kérdés nem provokatív célú, pusztán érdekel, hogy miért van ez.

2015. júl. 26. 21:54
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
45%
Ráadásul lehet tolni, a 12 éves tesóm is bírja egyedül. Akkor most ő is erősebb mint a gyúrósok? :DDDDD
2015. júl. 27. 13:31
 12/33 anonim ***** válasza:
Mindenki abban erős, amihez szokva van ill. genetika függő is. A testépitők mindig ugyanolyan gyakorlatokkal edzenek, a súlyeloszlás ki van egyenlitve tökéletesen mig egy radiátor vagy teli zsákoknál össze-vissza kell fogni, a súlyeloszlás is rossz. Bármi nehezebb fizikai munkát elkezdesz, ott eleinte kikészülsz meló végére, majd szépen megszokja a szervezet és napi 8 órát rutinból lenyomsz. A költöztetők meg ahhoz vannak szokva amit ők csinálnak, napi szinten kell nehezeket lehetetlen fogással cipelni, be-ki tuszkolni vagy lépcsőn szűk fordulókkal vinniük. Ja és egy testépitőnek állandóan fáradtak az izmai az edzéstől.
2015. júl. 27. 13:52
 13/33 anonim ***** válasza:

"Ja és egy testépitőnek állandóan fáradtak az izmai az edzéstől."

Igen, ezt sokan elfelejtik. Egy testépítő ereje általában nincs 100%-on, de bármit mozgatsz, eleinte majd meghalsz, mert a szervezeted nincs hozzászokva. Én fa ablakokat pakolok és járok edzeni. eleinte az 50 kilós kollégáim jobban bírták mint én, mert a hirtelen forgatásoknál alig kapcsoltak az izmaim. Aztán megszoktam és jobban bírom, mint ők.

2015. júl. 27. 14:47
 14/33 A kérdező kommentje:

A ping-pong asztal nem 50 kiló azért. Jóval nehezebb. Lépcsőn meg hogy tolod fel?

De egyébként nem értem, hogy ha valaki súlyokat emelget állandóan, akkor miért marad gyenge az alkarja, miért nem bírja megtartani a szekrényt? Nem ér semmit az edzés?

Egyébként ezt én is tapasztaltam, hogy például felemelni egy 50-60 kilós zsákot nem olyan, mint mondjuk egy vállból nyomás. Meglehetősen más a fogás. Csak elég furcsa, hogy rudakkal meg gépekkel megerősödsz és akkor mégsem használható. Nekem ez eléggé visszavett a lelkesedésemből.

2015. júl. 27. 17:27
 15/33 anonim ***** válasza:

De egyébként nem értem, hogy ha valaki súlyokat emelget állandóan, akkor miért marad gyenge az alkarja, miért nem bírja megtartani a szekrényt? Nem ér semmit az edzés?

"miért marad gyenge az alkarja"

Az edzést rövid időtartamig tartó nagy terheléssel végzik a testépítők. Szimplán azért, mert ez a legjobb módja. Aki napi szinten a markoláshoz, cipekedéshez van szokva, az állóképesség kérdése. Ne aggódj hogy nagybátyád meg nem tudna felhúzni 200kg-ot. De még lehet 100-at se.

Egy dolog a szorító erő, és egy másik annak a megtartása. Vannak akik 30 kg-val bicepszeznek, de középtartásban (biepszezés közben) 20kg-ot nem tudnának 10 mp-nél tovább tartani.

Lényeg, ahogy írták is: hozzászokás kérdése. Ezer ilyen dumát hallottam, hogy "HÖ a gyúrós koma meg nem bírta". Na ja, de nagybátyádat állítsuk már oda fát vágni fejszével, és 10p után levegő után kapkodna. Egész egyszerűen nem ahhoz van hozzászokva.

Viszont hozzátenném, hogy egy testépítő könnyebben alkalmazkodik aztán az egyéb jellegű terhelésekhez, mint egy randommarci.

2015. júl. 27. 18:30
 16/33 anonim ***** válasza:
Bakker ez olyan, mintha összehasonlítanád a szobafestőt, meg a festőművészt. Vagy a kovácsot meg az ötvöst.
2015. júl. 27. 18:43
 17/33 anonim ***** válasza:

"A ping-pong asztal nem 50 kiló azért. Jóval nehezebb. Lépcsőn meg hogy tolod fel? "

Megnéztem a miénket és 55 kg

2015. júl. 27. 18:50
 18/33 A kérdező kommentje:

"Ne aggódj hogy nagybátyád meg nem tudna felhúzni 200kg-ot. De még lehet 100-at se."

Ne aggódj, mert megemelte a 150 kilós öntöttvas radiátort. Az meg azért megfelel az elemelésnek. Ez egy örök rejtély marad. Szerintem a gurtnizás miatt gyenge a gyúrósok fogása. Meg mert egyre kevesebben is dolgoznak szabad súllyal. Sokan írogatják itt, hogy egy testépítő felhúz meg guggol, fekvenyom, mellről nyom. Ezt erősen kétlem. Beleolvastam nem olyan rég ebbe a Train With Brain blogba, erre azt látom, hogy elavultnak tartja az alapgyakorlatokat, meg azt írta, hogy a gépek sokkal jobbak, mint a szabad súly. Nos, én meg azon a véleményen vagyok ameddig ilyenek képviselik ezt a sportot, mint a TBW-s emberkék meg Pumped Gabi, addig nem is csoda, hogy kétkedve nézik az emberek a testépítőket. Ugyan már Pumped Gabo hol húzna fel 100-150 kilót? A TBW-s gyerek is hardkórkodásnak nevezi az alapgyakorlattal való edzést meg a sárga oldalon is azt olvasom, hogy a húzódzkodást nem azért végezzük, mert alapgyakorlat. Pláne, hogy azért kellene végezni, mert ez adja meg az alap izomtömeget a hátadon! Egy következő cikkben meg az írják, hogy hiába növesztesz szép hátizmokat az evezőgépen, attól még lehet, hogy egy húzódzkodásnál kifingasz! Saját maguknak mondanak ellent... Ki lehet magad gyúrni kizárólag gépekkel is ahogy látom, csak akkor ne csodálkozz, ha nem tudsz megemelni valamit aminek nincs fogantyúja.

Összefoglalva:

-nem végeznek funkcionális edzést

-nagyon a gépekre hagyatkoznak

-nem edzik a fogáserőt

-a gyúráson kívül nem végeznek mást, emiatt akár gyenge állóképességük lehet, a nagy izomtömeg ellenére

Köszöntem a válaszokat, most már látom a lényeget. Én is ráfogok menni a fogáserőre, hogy ne legyek nevetség tárgya.

2015. júl. 27. 18:59
 19/33 anonim ***** válasza:

18. Igen a gépen csak néhány gyakorlatot szabad csinálni,én személy szerint gyűlölöm a gépeket,kb csak lehúzok rajtuk,minden más szabad súllyal megy,bírom is pakolni az 50 kg-os cementes zsákokat órákig,és tényleg sokat számít az hogy ki mihez szokott hozzá

És ekkora hülyeséget hogy a gurtni miatt gyenge az emberek fogása?:D tudod mire való a gurtni?arra hogy evezésnél madárfogásba tudd megfogni a súlyt,mert úgy nem dolgozik úgy bele a bicepsz,és mutass már olyan erős markú embert aki madárfogásba a 140kg-os rúddal dolgozik..

2015. júl. 27. 20:43
 20/33 anonim ***** válasza:
bírom az ilyen embereket, soha nem fogja megérteni :D
2015. júl. 27. 21:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!