15 éves lányként maradjak a futásnál vagy elkezdhetem a súlyzós edzéseket is? Persze súlyzos edzés mellett is kardióznék.
Ha fokozatosan emelsz a súlyokon, a gyakorlatokat pedig szabályosan hajtod végre akkor nem lesz semmi bajod a súlyzós edzéstől. Egyébként a betonon való futkározás hosszabb távon jobban tönkrebsz mint az agyatlan konditermi edzés.
Nem tudom mi a célod, de ha eredményeket akarsz az edzés csak másodlagos a fő hangsúly az étrenden van.
Súlyzós/kardió edzés meg 2 külön műfaj, kell csinálni mindkettőt ha az egészséged megőrzése is a cél. De a futkározástól nem lesz jó segged, ahhoz intenzív súlyzós edzés kell.
Szerintem a súlyzós edzésekkel várj még úgy 1-2 évet. A futást csináld tovább, emellett a tartóizmaidat erősítsd leginkább. Fekvőtámaszba tartás, guggoló tartás, hídtartás, alkaron fekvőtámaszba tartás, fekvőtámasztartásnál ellenkező kéz - ellenkező láb kitartása, alkaron fekvőtámasztartás közben csak az egyik karon tartod magad (ez felváltva), lebegőülésbe tartás kitörés, robbanóugrás 180 fokos, 4 ütemű fekvőtámasz, lebegőülés, homorítás - ezekből vagy egyenként 3x3 percet csinálsz, vagy egybe csinálod az összeset - egy gyakorlat fél perc, két gyakorlat között nincsen pihenés, és ebből 5 kör.
Ha ezt már bírni fogod, akkor el lehet kezdeni a súlyzós edzéseket, így az ízületeid nem fognak sérülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!