Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Van még olyan konditermi...

Van még olyan konditermi gyakorlat amit lehet végezni?

Figyelt kérdés

8 hónapja edzem és eléggé elszaladt velem a ló az elején ezért az ízületeim kicsit kattognak meg fájtak is egy darabig. Mostanra azt mondom sikerült helyrehozni őket, de a vállam még mindig nagyon kattog a térdem meg nyikorog és a gerincem ropogni szokott. Ezért utána néztem milyen gyakorlatokat kerüljek. Namármost a konklúzió az hogy a guggolás szar a deréknak meg a gerincnek, de a lábnyújtás tönkreteszi a térdet szóval mégis guggolni kéne vagy lábtolózni csak akkor meg a csípőm megy tönkre. Mellre valszeg soha többet nem nyomhatok fekve a vállam miatt ,de minden egyenes rudas gyakorlat rossz a vállnak plusz egy fizoterapeuta szerint a tárogatások is rosszak a vállnak szóval mindegy mit csinálsz szar lesz a vállad. Hajlítóra az egyetlen valamire való gyakorlat a merevlábas felhúzás csak szintén az orvosok szerint gerincsérv melegágya. Akkor tricepszre lehet csinálni a letolások helyett amit már 8 hónapja csinálok a koponyatörőt de tönkre teszi a könyököd vagy lehet tolódzkodni de az meg rossz a vállnak.

Most 17 éves vagyok és már szarok az ízületeim mi lesz később?Szóval az érdekelne hogy van-e valami csodálatos gyakorlat amit még végezhet az ember vagy döntsem el hogy jól akarok-e kinézni vagy egészséges akarok-e maradni?

2015. júl. 24. 21:03
 1/6 anonim ***** válasza:
A tárgyak mozgatása helyett a saját testsúlyod mozgatására kellene koncentrálnod ha ennyire tropa vagy.Például ott a guggolás.Ha eljutsz az egylábas guggolásig a terhelés adott lesz benne az egész alsó testre kiterjedően és nem lesz benne egy külső tárgy ami elronthatja a mozgásod terhelheti a gerincoszlopodat csípődet.
2015. júl. 24. 21:32
 2/6 anonim ***** válasza:
Például megtanulhatnál értelmesen edzeni, hogy ne legyél testileg is nyomorék. Nem A-ból B-be kéne mozgatni a dolgokat, létezik olyan hogy edzéstechnika.
2015. júl. 24. 22:05
 3/6 anonim ***** válasza:
+ ha a genetikád miatt lazák az ízületeid amiatt és ropoghat, és ebben az esetben semmi kárt nem teszel bennük, ropog azt kész... nekem is ropog mindenem, ropogott is mindig, aztán már 10+ éve végzek súlyzós edzést, mégsem mentem tönkre.
2015. júl. 24. 22:42
 4/6 anonim ***** válasza:

Most még szar. Én azt mondom menj el személyi edzésre a powerbuilder-hez ott tudják mit csinálnak tudnak segiteni neked.

A fekvenyomas nem teszi tönkre a vállat, a helytelen nyomás teszi tönkre, a guggolás nem szar a deréknek hanem megerősíti a törzset.

Ha megtanulsz helyesen edzeni akkor javitani fogsz magadon

2015. júl. 24. 23:28
 5/6 A kérdező kommentje:
Igyekszem odafigyelni a helyes kivitelezésre. Én itt most arra próbáltam megoldást találni, hogy egyáltalán milyen gyakorlatokat lehet végezni ha már minden szar mindenre.
2015. júl. 25. 08:58
 6/6 anonim ***** válasza:
Pont ez a lényeg. A guggolás fekvenyomás felhúzás evezés fej fölé nyomas nem szar az izuleteidre. Ha igen, akkor nem végzed helyesen őket. Ajánlom menj el egy hónap személyi edzésre
2015. júl. 25. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!