Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Minek lábazzak?

Minek lábazzak?

Figyelt kérdés
A nagy lábizom szerintem nem néz ki jól. Természtesen nem célom sem testépítőversenyen részt venni, sem a hardcore testépítők elvárásainak megfelelni(tehát ha vki nyominak meg hülyének tart, az számomra nem érv).

2015. júl. 21. 18:50
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Edz rá köredzésben vagy óriásszettekben, ha nem akarsz nagy lábat/nem akarod megerőltetni magad.
2015. júl. 21. 21:08
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván az arányok miatt, akár a látszatról, akár az erőszintről beszélünk.

Van egy jó barátom, nem lábazik, mert minek. Deréktól felfelé tényleg jól néz ki, 90-95kg között mozog a srác, 120ról indul fekve szériában. 40-50kg-mal tolódszkodik, 20-30-al húzódszkodik. De mikor beült 70-80 kiló alá mellről nyomni a keretbe, és megkérdeztem miért nem csinálod állva, és azt mondta mert nem bírja a derekam, kinevettem. :D Ugyan így bicepsznél, nincs olyan erős törzse hogy megtartsa magát billegés nélkül. Nyomásnál sem tud föntebb menni, mert gyenge a dereka. DÖntött törzsű evezésnél 70-80 kg megfogja, de már az is bőven szabálytalan.

Ez volt 2 éve kb, azóta én útól értem, persze azért mert rendbe raktam a kajámat nagyrészt. De mikor megkérdezik mitől lettem ekkora meg ilyen erős, mindig azt szoktam mondani, hogy guggolás, lábtoló, merev lábú és sima felhúzás. :D Ezektől olyan erős combod, seg_ed, derekad, hasfalad lesz mint egy lónak, meg se kottyan egy 90-100 kilós evezés, vagy 70-80 kilós mellről nyomás.

Nem beszélve arról, hogy nyomják fel ezek a nagy súlyos gyakorlatok a hormon szintet ami a növekedéshez kell, sokkal jobban fejlődik a felső tested is ha csinálod ezeket.

Vehetsz Ferrarit, ha vacak futóműje van, egy M5-ös otthagyja pályagumival.

2015. júl. 21. 21:10
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Azért kell lábazni, mert HÁBORÚ VAAAAAN!
2015. júl. 21. 21:15
 14/22 anonim ***** válasza:
92%
Nem tudom, miért oltjátok, szerintem igaza van. Papucsban rohadt kényelmetlen guggolni.
2015. júl. 21. 21:18
 15/22 anonim ***** válasza:
Aki 3x5 meg 5x5-oket csinal sokkal fejlettebb labbal fog rendelkezni mint aki "kicsinalja magas ismetlesszammal" legalabbis en ezt latom.
2015. júl. 21. 21:21
 16/22 anonim ***** válasza:
#12 Eleve egy haladó testépítő sok gyakorlatnál tónusba tartja a seggét/combját/hasát(és ezzel a többi törzsizmot is)/hátizmait, hogy stabilizálja a testét és ezzel a célizmot maximálisan le tudja gyilkolni.
2015. júl. 21. 21:42
 17/22 anonim ***** válasza:

Sok mindent már nem szólok hozzá, azért kell lábazni, mert anélkül az edzésednek 0 funkciója nem lesz, és komoly gondjaid lehetnek majd amit gyógytornával és egyebekkel lehet csak létrehozni... Ráadásul még gyökérül is néz ki. Ezt akarod?

Azt azért hozzátenném az egyik válaszolónak, hogy az 5x5 nagyon nem erőemelés, de még a 3x5 se..

2015. júl. 21. 23:09
 18/22 anonim ***** válasza:
#16 azt remélem te sem gondoltad komolyan, hogy 1-1 hát-bicepsz vagy váll gyakorlat közben a derekat, combot, far, törzs izmokat ért inger, felér bármilyen szinten is egy 120-150 kilós merev lábú felhúzással, vagy guggolással? Ennyi erővel minek edzel vállra meg karra, hiszen guggolás közben stabilizálni kell a rudat, felhúzás közben meg fogni, kap terhelést a kar is, hát, váll meg minden. :) Kb. ilyen szintű a minek lábazni téma is.
2015. júl. 22. 16:22
 19/22 A kérdező kommentje:

Ha a hormontermelés következtében tényleg jobban fejlődik a felsőtestem, akkor fogok lábazni én is.

Kathi Bélával most tényleg nem találkoznék szívesen. Remélem ezt a kérdést nem olvasta..

2015. júl. 23. 00:25
 20/22 anonim ***** válasza:

Egy ismerősöm akivel voltam most fesztiválozni a hetekben, jó kiállású, masszív srác, látszik hogy edz. De nem csinál sem guggolásokat, felhúzásokat, lábtoló, semmi nagy súlyos alap gyakorlatot a fekvenyomáson kívül. Megkérte koncerten egy 50-55 kilós lány, hogy vegye fel a nyakába. Meg is tette, de egyből letette, és vinni kellett az elsősegélyre. Mint utóbb kiderült, porck. sérv. Biztos vagyok benne, ha felhúzgálna ilyen 150 kilóval, ass to grass guggolgatna 100 kilóval, ez nem fordult volna elő.

Meg még azt is hozzá teszem, hogy a hasfal is nagyobb terhelést kap egy 150-200kg-mos felhúzás közben, mint ha haspadon dőlöngélnél, vagy a csigán harangoznál. A hasizom sem a felüléstől lesz olyan amilyen, hanem a felhúzásoktól, guggolásoktól. Meg persze a kaja, de az evidens. :D

2015. júl. 23. 16:35
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!