Minek lábazzak?
Nyilván az arányok miatt, akár a látszatról, akár az erőszintről beszélünk.
Van egy jó barátom, nem lábazik, mert minek. Deréktól felfelé tényleg jól néz ki, 90-95kg között mozog a srác, 120ról indul fekve szériában. 40-50kg-mal tolódszkodik, 20-30-al húzódszkodik. De mikor beült 70-80 kiló alá mellről nyomni a keretbe, és megkérdeztem miért nem csinálod állva, és azt mondta mert nem bírja a derekam, kinevettem. :D Ugyan így bicepsznél, nincs olyan erős törzse hogy megtartsa magát billegés nélkül. Nyomásnál sem tud föntebb menni, mert gyenge a dereka. DÖntött törzsű evezésnél 70-80 kg megfogja, de már az is bőven szabálytalan.
Ez volt 2 éve kb, azóta én útól értem, persze azért mert rendbe raktam a kajámat nagyrészt. De mikor megkérdezik mitől lettem ekkora meg ilyen erős, mindig azt szoktam mondani, hogy guggolás, lábtoló, merev lábú és sima felhúzás. :D Ezektől olyan erős combod, seg_ed, derekad, hasfalad lesz mint egy lónak, meg se kottyan egy 90-100 kilós evezés, vagy 70-80 kilós mellről nyomás.
Nem beszélve arról, hogy nyomják fel ezek a nagy súlyos gyakorlatok a hormon szintet ami a növekedéshez kell, sokkal jobban fejlődik a felső tested is ha csinálod ezeket.
Vehetsz Ferrarit, ha vacak futóműje van, egy M5-ös otthagyja pályagumival.
Sok mindent már nem szólok hozzá, azért kell lábazni, mert anélkül az edzésednek 0 funkciója nem lesz, és komoly gondjaid lehetnek majd amit gyógytornával és egyebekkel lehet csak létrehozni... Ráadásul még gyökérül is néz ki. Ezt akarod?
Azt azért hozzátenném az egyik válaszolónak, hogy az 5x5 nagyon nem erőemelés, de még a 3x5 se..
Ha a hormontermelés következtében tényleg jobban fejlődik a felsőtestem, akkor fogok lábazni én is.
Kathi Bélával most tényleg nem találkoznék szívesen. Remélem ezt a kérdést nem olvasta..
Egy ismerősöm akivel voltam most fesztiválozni a hetekben, jó kiállású, masszív srác, látszik hogy edz. De nem csinál sem guggolásokat, felhúzásokat, lábtoló, semmi nagy súlyos alap gyakorlatot a fekvenyomáson kívül. Megkérte koncerten egy 50-55 kilós lány, hogy vegye fel a nyakába. Meg is tette, de egyből letette, és vinni kellett az elsősegélyre. Mint utóbb kiderült, porck. sérv. Biztos vagyok benne, ha felhúzgálna ilyen 150 kilóval, ass to grass guggolgatna 100 kilóval, ez nem fordult volna elő.
Meg még azt is hozzá teszem, hogy a hasfal is nagyobb terhelést kap egy 150-200kg-mos felhúzás közben, mint ha haspadon dőlöngélnél, vagy a csigán harangoznál. A hasizom sem a felüléstől lesz olyan amilyen, hanem a felhúzásoktól, guggolásoktól. Meg persze a kaja, de az evidens. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!