Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Pumped Gabónak hanyas karja...

Pumped Gabónak hanyas karja van szerintetek?

Figyelt kérdés
19 évesen cucc nélkül lehet hozni olyan formát?
2015. júl. 21. 16:38
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
0%
55. És lehet.
2015. júl. 21. 16:43
 2/22 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom... Szerintem akkora azért nincsen. Nekem 21 évesen nem sikerül összehozni naturálon sehogy sem hidegen 37 felettit. Nekem a mellizmom durva nagyon, de a kart is fel akarnám dobni drasztikusan. Ez a 36-37 nagyon kicsi. valami ötlet? Nyújtani kezdtem mostanában a bicepszem, mintha jobb lenne, de 5-6 centit ez sem fog hozni hosszú távon... Vagy felejtsem el a 42-es kart?
2015. júl. 21. 16:49
 3/22 anonim ***** válasza:

Elsősorban legyél erős a nyomógyakorlatokban és a huzogyakorlatokban.

Huzodszkodas sullyal, dontott torzsu evezes, fekvenyomas, fejfole nyomas. Írd le kb mekkora sullyal csinalod ezeket.

A karod tömegének nagyrésze ettől fog jönni.

De, miutan le van maradva a karod ezért csinálj rá elegendő volument. A lemaradt izomcsoportodat heti 3x kéne edzeni. Mondjuk legyen a következő:

heti 3x edzés elején:

Kétkezes bicepsz és szűk fekvenyomás szuperszettben 3x8-12

Scott pados bicepsz és tricepszhajlitas fej fölött szuperszettben 3x8-12. Ezekben a gyakorlatokban is probalj minel jobban megerosodni. De ez nem azt jelenti hogy szabálytalanul végezd őket. Jó módszer lehet hogy csinálsz 3x 8-12 ismétlést ugyanazzal a sullyal, nem kell mindet bukasig inkabb arra koncentralj hogy meglegyen minden sorozatban a 12 ismetles, ha ez megvan emeld a sulyt picivel es ujra probald felvinni addig hogy 3x12 menjen. A megerosodes nem azt jelenti hogy hagyod hogy leromoljon a forma, továbbra is törekedj a szabályos ismétlésekre. Idobe telik megerosodni és megnőni.

Ettől tuti nőni fog a karod. Van volumen, progresszio, frekvencia, minden ami kell.

2015. júl. 21. 17:03
 4/22 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem olyan 39 -40 lehet. 19 évesen cucc nélkül csak akkor lehet hozni ezt a formát, ha az ember már 9 éves kora óta foglalkozik ilyesmivel és jók az edzői. Egyébként mind az idő, mind a tapasztalat hiányzik.

Cuccal fél év alatt megvan rendes edzésterv és étrend nélkül is.

2015. júl. 21. 17:33
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván az első komment csak vicc volt. :)

Igen, ez a test még hozható, csak türelem kell hozzá.

Az viszont 99%, hogy ő nem tisztán hozta össze.

2015. júl. 21. 18:27
 6/22 Musclemore ***** válasza:
100%

Simán hozható.

Azt hiszem magas, szóval talán van 40es karja.

2015. júl. 21. 18:52
 7/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Kértétek, hogy írjam le, hogy mit mennyivel csinálok, és hogyan edzek. Megköszönöm a további segítségeket is.

3 év kemény edzésmúlt

magasság 180 cm

testsúly 75-80 kg között

nyak: 42 cm

mellbőség feszítve: 112-114 cm

kar: 36-37 cm

derék behúzva 76 cm

comb fent mérve 60 cm

HST szerű edzés követek, ezeket csinálom heti háromszor:

az ismétlésszámok az egy sorozatban lévő maximumot mutatják. A szériaszám mindnél maximum kettő.

fekvenyomás 85kg 10x (100 ba volt már 4 is)

egyeneskarú áthúzás francia rúddal 40 kg 8x

vállbólnyomás állva 35 kg 10x

oldalemelés hátsóvállra 2 db 10 kg-ossal 12 simán

előreemelés kétkezes rúddal 32,5 kg 10x

tricepszezés fekve egyenes rúddal 35 kg 8x

bicepsz egyenes rúddal 45 kg 9x

francia rúddal 55-60 kg 5x

hasprés/ felülés 4x20

guggolás 110-be 4x volt idáig a legjobb.

Evezést nem nagyon csinálom, de régebben 100 kg-mal ment.

húzódszkodni eszköz hiányába miatt nem szoktam.

Felhúzást ebben a melegben nem erőltetem, úgy érzem a szívem hamarabb kiugrik a helyéről, mint amennyit bírnék, pedig nagyon fontos gyakorlat, a gyakorlatok királya lenne. Amikor csináltam, szégyen szemre csak 140 kg-ig tudtam felmenni egyszeri maximumban, ez is az egyik gyengeségem. Nyújtani bicepsznél kezdtem el mostanában, sorozatok között 20 mp-ig.

Valakinek ötlete? Beszélni róla, hogy mit kéne másképpen csinálni?

2015. júl. 21. 19:17
 8/22 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni, hogy a magas volumenű edzésektől hajlamos vagyok túledzeni magam. Például az 5x5-ös módszertől kb. 2 hét alatt végem lett. Úgy veszem észre, hogy az előbbi, fentebb említett 1-2 széria elég edzésen, de azt viszont bukásközeli, határterhelés alkalmazásával, és maximum 10-es ismétlésszámmal.
2015. júl. 21. 19:24
 9/22 anonim ***** válasza:

Na, ezek alapján már kb van egy alap erőszinted. 5x5-öt lehet nem birod, de az is lehet hogy nem ettél eleget. Viszont ahogy irod mindig kb két sorozat ment és teljes test. Van egy a tiedhez hasonlo edzesterv egyebkent amit all pro's simple beginner routine-nak hivnak. Szóval kiegyensulyozott edzéstervet követtél. Ezek alapján a karodnak keves volt a volumen a mellednek hátasbak válladnak viszont elég.

Amit én csinálnék most az az hogy a többi izomcsoportodnál visszavenném a volument/frekvenciát felére/kétharmadára kb. Szoval amit heti 3x edzettel az legyen heti 1,5 (szoval mondjuk A-B felosztásban) ha valmire ket gyakorlat ment akkor maradjon az alapgyakorlat. Ezeket az izomcsoportokat most szintentartoan fogod csak edzeni. A karodnál viszont menjen az amit irtam edzesek elejen

2015. júl. 21. 21:42
 10/22 A kérdező kommentje:

Na, átgondoltam hogy hogyan is lenne jó az edzés. Az edzésnapok ugyan úgy heti három lennének:

Első edzésnap: (2 munkaszéria)

fekvenyomás 10x

egyeneskarú áthúzás francia rúddal 8x

vállbólnyomás állva 10x

oldalemelés hátsóvállra 10x

előreemelés kétkezes rúddal 10x

tricepszezés fekve egyenes rúddal 8x

bicepsz egyenes rúddal 9x

francia rúddal 5x

hasprés/ felülés 20x

döntött törzsű evezés 10x

Második edzésnap:

tricepszezés fekve egyenes rúddal 5x10

tricepsz fej fölött két kézzel 2x10

bicepsz egyenes rúddal 3x8

bicepsz francia rúddal 3x6

guggolás 5x5

felülés/ hasprés 4x20

Harmadik edzésnap: (ugyan az, mint az első)

Ez így jó szerintetek? Van beiktatva egy "karos nap", így legalább a heti két melledzés hosszú távon se fog nagyon túledzést okozni, viszont a karos napon a kar lesz előtérbe, azzal a gyakorlatokkal kezdem. Kérdés az, hogy a héten a két darab "első edzésnap"-on végzett összvolumen elég-e? A karra már biztos elég lesz a volumen, de a többire?

Esetleg tricepszgyakorlatok variálására tudnátok példát? csak szabad súlyaim vannak.

2015. júl. 22. 15:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!