Mennyi energiát vagy kalóriát fogyaszt el a test pusztán az életfunkciókkal?
1200-1500 kcal között a méretektöl függöen.
EZ az, ami alá menni nem érdemes, mert csak beindítja a "jojót"
Ha fogyni akarsz, akkor tarts normális értéket, és sporttal hozd létre a kalóriadeficitet.
"Akkor ezek szerint nem csinálom rosszul, 1800kcal-át viszek be, emellett súlyzós és kardió edzésem is van.Akkor az azt jelenti, hogy az életfunkciók kb 1200-1500+edzés az biztos, hogy több, mint 1800 főleg, hogy a kardió 900kcal-át éget el nekem.Köszönöm!"
Bocs, de nem mindegy, hogy mennyivel vagy minuszban. Mert ha túlságosan, akkor az sem tesz jót, sem neked, sem a fogyásodnak. Ugyanis ha túl nagy a kalóriadeficit, akkor a szervezeted izmokat is kezd leépíteni, ami nem okos dolog.
Okosabb, ha tényleg kiszámolod a kalóriabázison a rád vonatkozó adatokat, meg az ottani fórumon is kaphatsz igen sok segítse´get.
"Regisztráltam az oldalra, de szerintem nem normális adatok vannak fent...beírtam mindent korrekten, de azt írta, hogy "ehetek még 950kcal", meg hogy a súlyzós edzés 1100kcal égetett el a kardió meg 400-at.Ezek a számok nem normális adatok, a súlyzós edzés, amit aznap megcsináltam az 700kcal égetett el, a kardió meg 330-at(a gép,amin csináltam kiírta pontosan).Szóval egy olyan adatbázisból dolgozhatnak, ami nagyon téves adatokkal dolgozik.A biotechnek jobban hiszek, az ő adataik pontosabbak sokszor.A legkomolyabb,hogy azt írta,hogy 1.44kg fogyok hetente, ha így folytatom, jelenleg 3hete nyomom, a fogyás 2kiló volt, pedig végig azt csináltam, amit beírtam a kalóriabázisra.Az adatok pontatlanok és így megbízhatatlan."
Te vagy eltévedve.
Az oldal azokkal az adatokkal dolgozik, amiket megadtál, ha ezek nem stimmelnek, akkor a kiszámolt értékek sem lehetnek jók.
A gép, amivel sportolsz, egy átlagértéket "mér", a kalóriabázis a te súlyodra viszonyítja - mert azt gondolom, belátod, hoyg egy 50 kg-os ember nem ugyannyi kalóriát fogyaszt, mint egy 90 kg-os azonos terhelés alatt. Ezért igen valószínü, hogy az ott kiszámolt adatok a jók.
A "napi fogyás" csak tájékoztató adat, mert nem minden ember egyformán müködik, illetve akin sok fölösleg van, az ugyanannyi minusszal többet tud fogyni, mint akinem csak pár kg-t kellene leadnia.
Mellesleg nemcsak az számít, hoyg mennyit sportolsz, hanem az is, hogy mennyit eszel meg ISZOL!!!, ugyanis hiába sportolsz rengeteget, ha még több kalóriát viszel be.
Három hét alatt a 2 kg minusz teljesen jó, heti max fél kg-ot javasolnak, ha tartós és egészséges módon akarsz fogyni.
Én értem, amit mondasz, csak egy súlyzós edzés nem fog 1100kcal elégetni, az írtam be, hogy 110perc súlyzózás, ami közel sem 1100kcal elégetése.Ebből a "hibából" következtettem a többire, hiszen, ha ez rossz, akkor a többi miért lenne jó!?
Én is elégedett vagyok a 2kg fogyással, de ez a heti 1.44kg fogyás baromság.
Az étkezésem kiváló, napi fehérjém kb 200g, szénhidrátom 280g, Zsír elhanyagolható, fűszer 0, Víz 4l+2x3dl fehérje, összkalóriám 1800kcal(kerekítve) Nem vagyok éhes, jó a közérzetem pedig erősen edzek.Nem hiszem, hogy el lennék tévedve, de hiába viszel be adatokat, ha az oldal adatai hibásak.
Szerintem tényleg jók az adatok, csak a súlyod is magas.
Nekem 110 perc súlyzózás 748 kcal, a 65 kg-os sulyomhoz mérve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!