Korrekt és célra vezető ami csinálok?
2 éve már lassan hogy a 6 év sportot magam mögött hagytam. 1 hónapja elhatároztam, hogy valami test azért nem ártana, mert mégis csak pocakkal, izom nélkül nem valami jóérzés létezni. CÉL: Látványos felsőtest.(pl.: kockahas....)
A saját testsúlyos edzést választottam, sportból adódóan van egy felfogásom: "több az jobb, amíg bírod."
A következő pár dologban elbizonytalanodtam az 1hónap alatt. Célra vezető?
17/f 185cm 72kg
1. A Diéta: Zsír és cukor szegény,fehérje gazdag. Napi 2x fahéj-ginseng tea. A cukorról, a kenyérről lemondtam meg a mindenféle finom zsíros magyar kajáról.
2. Edzés. Nagyon nehéz megállnom hogy ne csináljak minden nap annyit amennyit bírok. Leginkább hasra.
Lábemelés és Hasprés 10x30, fekvő 10x10, alkartámasz 2x2perc. És ezt mindennap, az első héten borzalmas izomlázaim voltak de azóta egyszer sem volt.
Ezt csináltam 1hónapig aztán haver rám szólt hogy ennek semmi értelme: "1 nap 1 izomcsoport." meg hozzá tette hogy csináljak kevesebbet mert ezzel az ő véleménye szerint csak állóképességet javítok.Igaz ez?
Jók a teljes test edzések is, el lehet lenni velük pár hónapig/évig. Az izomépítés szempontjából az intenzitás fokozatos növelése a legfontosabb. Tehát pár edzés után hozzászokik a test egy adott nehézségű terheléshez és ez után muszáj növelni azon a növekedés érdekében. Tehát az edzés mennyisége másodlagos és a minőség az elsődleges.
Jó az étrendi elgondolásod, edzés után mehet valamennyi cukor mondjuk gyümölcs formájában a kimerült szénhidrátraktárak feltöltésére, de nem kell elszállni. Sok fehérje és rost, moderált mennyiségű összetett szénhidrát, esszenciális zsírsav bevitel.
Igaz, hogy súly nélkül nem tudsz érdemben lábra edzeni, de én legalább dobozra ugrást, robbanékony sprinteket végeznék.
Hasprésezni fölösleges, menjen a lábemelés függeszkedésből helyette. Ha már megy a tolódzkodás két szék között, fekvőtámasz helyett végezd azt. Húzódzkodnod is kellene, fekvőtámasztól nem lesz hátad, bicepszed, hátsó deltád. Ha egy sem megy, akkor csinálj lassú leengedéseket.
1 nap 1 izomcsoport a testépítőknél van, akik jól felszerelt termekben minden izomcsoportot több különböző szögből meg tudnak edzeni. Otthoni körülmények között erre nincs lehetőséged. Nem csak azért, mert nincs elég gyakorlat, hanem mert nem tudod izolálni az izmokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!